krpan in druščina postani član

Naslov teme: plačilo prispevkov za zaposlene v računovodskiih servisih?

1192  24.03.2020 - 15:29h / Ostalo / Avtor: REMI / 169 / 5

Danes je bil predstavljen paket ukrepov za pomoč gospodarstvu, med drugim tudi:
"Za ohranitev delovanja podjetij je med drugim predvideno, da bo država za delavce v zaseben sektorju, ki trenutno delajo, za čas krize krila prispevke za pokojninsko zavarovanje, in sicer tako prispevke delavca kot delodajalca"
Ali spadamo zaposleni v računovodskih servisih v to skupino? Svetovanje podjetnikom kako naj rešujejo podjetja, kam z zaposlenimi, kako naj držijo posel nad vodo, telefoni zvonijo neprekinjeno, maili dežujejo. Trenutno je to delo v izrednih razmerah, tudi računovodje bodo delno pripomogli k temu, da bo slovensko gospodarstvo preživelo. Ali bomo spet spregledana skupina ?

Joc - 24.03.2020 - 15:32

Sem se že spraševal kako bo v primeru "popolne karantene" razen za družbeno pomembne poklice.

Ali spadamo v to kvoto ali ne..... če ne bomo na delu nameč ne bodo izplačane plače, ne bodo obračnani prispevki, ne bo oddanih obrazcev in popravnega davka... ipd.

silba - 24.03.2020 - 17:01

Stavek je pa ja jasen: Za ohranitev delovanja podjetij je med drugim predvideno, da bo država za delavce v zaseben sektorju, ki trenutno delajo, za čas krize krila prispevke za pokojninsko zavarovanje, in sicer tako prispevke delavca kot delodajalca"

Počakajmo, da bo tudi uradno potrjen (objav v U.l) in nato naredite analizo svojega posla:
1. ali ste zasebni sektor
2. ali delate.

Jasno napišite svojim strankam, to kar sem jaz zgorajin jim to pošljite. Meni moj računovodski servis je. In uvedite uradne ure (skrajšano dostopnost strankam) in boste lahko delali.
 

REMI - 24.03.2020 - 17:51

Silba, mislim, da niste razumeli mojega vprašanja: stranke nimajo nič s tem ali bomo računovodski delavci, ki delamo (in smo zasebni sektor) lahko od države uveljavljali povračilo prispevkov za naše plače.

B - 25.03.2020 - 09:59

Kot svetovalni servis bi bilo pričakovati, da razumete smernice za pomoč gospodarstvu. Danes je večina gospodarstva v zasebnem sektorju zato ni dvomiti, da bodo obravnavani vsi po enakih merilih. Sicer pa počakajmo Uradni list, ki bo pojasnil sprejete ukrepe.

Iza - 25.03.2020 - 12:18

Ne vem kaj  v tem tekstu ni razumljivega. Smo zasebni sektor in delamo. Nisem  v računovodskem servisu in  trenutno ne delam
več polnih 8 ur-to bo še  naslednje vprašanje,oz dilema.  Sem pa strankam  na voljo in me klličejo in moram speljati ustrezne postopke,oz jim nuditi pomoč.