krpan in druščina postani član

Naslov teme: korona zakon

1187  24.03.2020 - 12:51h / Ostalo / Avtor: računovodkinja / 223 / 7

kje je objavljen sprejeti zakon o pomoči gospodarstvu in prebivalstvu?
takšen, kot je bil včeraj / danes potrjen na vladi?

Martin Krpan - 24.03.2020 - 13:07

Vi pa ste "optimist" :).
Še predhodno že sprejeti interventni zakon iz preteklega tedna še ni bil objavljen v Uradnem listu - glejte http://www.superdavki.com/article/19357
Če niste "aktivna" članica - berite/aktivirajte tole https://www.davkoplacevalci.com/novice/2020/vedno-z-vami-in-vedno-na-vasi-strani

Popravki in nadgradnja tega, o čemer berete - poslušate "danes", bi naj bilo spisano in obravnavano v DZ konec tega tedna. In potem zopet čakanje (1 teden?) do objave v Uradnem listu ... Po optimističnem scenariju v začetku aprila.

In ne glede na zapisano tukaj https://www.davkoplacevalci.com/blog/2020/hej-banda-brez-gospodarstva-ne-boste-preziveli - javna kritika mnogih je očitno padla na plodna tla, pustimo zdaj Vlado, da opravi te zadeve, upam, da bodo zadeve tudi hitro realizirane, brez odvečne birokracije. 



 

računovodkinja - 24.03.2020 - 13:40

Martin, hvala. Takega komplimenta res nisem pričakovala. Ponavadi sem bolj kot optimist: cinik ;)

No, pa vztrajna tudi:.kar iščem, ni objava v UL (vem, 27/3 ipd), ampak predlog in amandmaji, ki so jih obravnavali - poezija pa bi bila, če bi dobila sklepe, kaj so sprejeli in kaj bodo poslali v DZ.

Martin Krpan - 24.03.2020 - 13:56

Ko - če se dokopamo do tega, objavimo. Vsak predlog, spremembo predloga itd. objavljat bi vnašal samo še dodatno zmedo.
Že mi smo "zmedeni" od vse te "štale" :)))

P.S Če ste vi "cinik", sem jaz "optimistični cinik" :). Prepuščanje malodušju ne vodi nikamor, treba je ukrepat, iskat rešitve, udarit po mizi, povzdignit glas ... in se obdat s pozitivni mislečimi, ker tole več ne vodi nikamor (sam sem danes razkužil kljuke v pisarnah, pa sem sam noter in nekaj dni nazaj kupil tri termometre v lekarni - ker je bila ta "prazna", ko sem šel mimo ... vseeno postaneš malo "usekan" ha ha ha). Vse dobro vsem.
 

virineja - 24.03.2020 - 18:51

Pa vseeno MK: v že sprejetem zakonu kot tudi smernicah za "novi paket" so ukrepi namenjeni samozaposlenim: KDO je ta samozaposleni (s.p-, ki nima zaposlenih??? ali samozaposleni v kulturi ....). Kaj pa je potem samostojni podjetnik, ki ima zaposlene: a nosilec dejavnosti v tem primeru ni zaposlen... A mi lahko prosim razjasnite ta pojem, ker očitno je pri meni še oblačno in ne vidim jasnine. Lep pozdrav
 

Anita - 24.03.2020 - 19:08

To tudi mene zanima:  samostojni podjetnik prijavljen za polni delovni čas kot s.p. ima zaposlenega enega delavca = na kakšno podporo lahko računa v tem primeru?

ali pa npr. s.p., ki mu je to dopolnilna dejavnost, ima pa zaposleno osebo za polni delovni čas? kaj je s to osebo glede povračil ipd?
 

računovodkinja - 24.03.2020 - 16:00

PS: torej se delovnik davčnika in računovodje na Štajerskem ne razlikuje od delovnika računovodje v Ljubljani. Tudi jaz špricam, dezinficiram.... Bi blo kar nemi film za posnet.

nja - 25.03.2020 - 07:50

tudi jaz. Sicer nisem sama v pisarni, ampak razkuževanje (da tudi tipkovnic, telefona, kalkulatorjev je na sporedu) ostali si umivajo in razkužujejo roke....Jaz pa še vse ostalo. Tudi avto! Ker recimo da se 1x na teden zgodi ali pa vsake 14dni da moram v trgovino po nekaj živil za jest....pa si že tam pri vhodo razkužim, izhodu, embalažo operam, ostalo presujem/prelijem. Jao meni.

Mislim, da bomo dobršen del teh navad (razkuževanje kljuk, površin, pogostejše umivanje rok) morali kar ponotranjit na dolgi rok.