krpan in druščina postani član

Naslov teme: Kaj bomo mi v računovodskih servisih

1166  23.03.2020 - 21:36h / Ostalo / Avtor: InA / 102 / 7

A bomo do poletja ali pa še dlje, delali zastonj?

Podjetniki nimajo denarja niti za en mesečni obračun plače za svoje zapolsene kaj šele za nas - bilance še niso plačane, opravljene storitve za marec, april, maj,..tudi ne bo plačila,… mi jim pa moramo svetovati, pisati sklepe za čakanje, obračunati plačo, oddati ddv,… Kaj bomo naredili? Če dam zaposlene na čakanje - delo ne bo opravljeno, če delajo - denarja za plače ne bo,… Dajte mi kakšno pametno idejo, kako bomo naprej.
Hvala za vaša mnjena.

nn - 24.03.2020 - 07:35

Meni je najbolj grozno to, da se je vse skupaj šele začelo, pa nobeden nič nima... Sprašujem se ali folk res živi samo od danes do jutri.
 

računovodkinja - 24.03.2020 - 07:45

delajmo isto, kot dela prodajalec v mesariji: ni denarja, ni mesa.
Ali, isto kot tisti, ki oddaja jahto: ni denarja, ni najema (če eni bolj razumejo to).

računovodkinja - 24.03.2020 - 07:46

pravzaprav smo outsoursani delavci. zakaj bi delali brez plačila?

nja - 24.03.2020 - 08:00

zavod za zaposlovanje...tudi za nas. Kaj pa drugega...saj ne preostane. Prebuditi bomo morali solidarnost, rahločutnost, empatijo in skrbeti drug za drugega. Realni sektor stipiti skupaj, in po najboljših močeh obuditi, plačevati, delat drug drugemu promet....kak amazon, wish, aliekspres....lokalno, lokalno, lokalno. Pač nekaj čase ne bo za kaj drugega kot osnove. JBG, tako pač je. In če ne bo spet prevladal pohlep in na drugi strani pasivnost...Se bomo prej pobrali.   Nekateri oz. preveč ljudi živi od danes na jutri, preveč trošijo za reči, ki si jih ne morjeo privoščiti, dopusti, krediti, lizingi za razne neumnosti. bohnedaj imeti 1 normalen avto...ne, mor ebit avtomatik, more met toliko in toliko bonbončkov, mora bit 30.000 eur, pa treb aje 4x na dopust, pol pa za prispevke že skorajda zmanjka. 

ikra - 24.03.2020 - 08:51

To se tudi jaz sprašujem, moje zaposlene so doma, ker saj veste velja"ostani doma", jaz pa delam, ker nam dela na zmanjka....tudi sama razmišljam, da bom delala po predračunu oz. vsaj predhodnim poplačilom morebitnega starega dolga. Vsi vemo, da denar stranke imajo, samo za nas ga velikokrat zmanjka, smo zadnji na plačilnem seznamu...Bomo videli kaj bomo dobili od pomoći države, če že moramo skrbeti za to, da se polni proračun...

anon - 24.03.2020 - 09:35

Ne samo to, ker dejansko delo je (oz. ga je se vec, le placano ne bo...), ne bomo niti upraviceni do subvencij cakanja na delo...:/

nja - 24.03.2020 - 12:42

Bo pa manj dela. Dobršen del naših strank ne-dela, se pravi bo tudi manj prejetih računov, ena stranka je že oklestila zaposlene od 8 je obdržala 2...Se pravi z nakaterimi bo manj dela in bodo nižji računi zanje. Solidarnost gre v obe strani. Drugače je ni. Mi skrbimi za njih, oni morajo za nas.  Nekateri nikoli niso znali s financami...In ja, tam kjer so v servisih zaposleni družinski člani-vsaj kakšnega na zavod, pomagal bo še vedno lahko, firma pa se bo vsaj za nekaj mesecev razbremenila. Ne bo nam lahko. Ampak dalo se pa bo pregurat. Bomo pač pol leta na osnovah JBG.