krpan in druščina postani član

Naslov teme: Brdavsi so "out"

1108  19.03.2020 - 13:27h / Ostalo / Avtor: Martin Krpan / 286 / 6

Gledam pri meni iz pisarne v slovenski davčni prestolnici na naše brdavsovske sosede - vse pisarne samevajo (vsaj nekaj pozitivnega v tem situaciji :)).

A je tudi pri vas tako?

P.S. me zanima, kdo in kdaj bo reševal zadeve, ko se bo usulo glede odloga plačila davčnih obveznosti, obročnega odplačevanja, zniževanja akontacij ...

Molt - 19.03.2020 - 15:32

Odlog plačila ni pošten.. imamo stranke frizerji in gostinci... nimajo strank..kako naj si na pleče nabirajo mesčne prispevke, če ne morejo ustvarjat obdavčljivih prihodkov...mislim, da jih bo večina zaprla sp in šla na zavod...tako bodo brdavsi dobili po glavi zaradi lastne nesposobnosti... namesto, d bi tudi sami malo potrpeli, bodo gospodje vlekli 100% plače na njihov račun. To je nedopustno.

Martin Krpan - 19.03.2020 - 16:01

Tudi sam bi se v tem primeru zavzemal za "odpis" določenih davčnih obveznosti (npr. prispevkov iz plač), vsaj pri tistih, katerim so sedaj PREPOVEDALI opravljanje dejavnosti ...
Prav tako je res, da se mnogi v "javnem sektorju" (tudi brdavsi in druge inšpekcijske službe) čohajo po r... in bodo lepo naprej živeli na račun mnogih nesrečnih zgodb iz gospodarstva, ki prihajajo - v skrajni sili tudi na račun dodatnega zadolževanja države.
Interventni zakon bi moral določati za vse tiste, ki NE delajo ter niso zaposleni v gospodarstvu (občinske uprave, sodišča, drugi državni organi, muzeji, gledališča, večji del šolstva itd.), predpisat uravnilovko - ZAJAMČENE plače maximalno!!!!)
Slovenija je bila in bo še dolgo "zblojena" - vsi bi radi živeli in delali kot v socializmu, užili pa bi radi vse ("finančne") učinke kapitalizma.
Težko je biti "pameten" v teh časih ...

Liza - 20.03.2020 - 08:45

Točno tako!
In vsemu medicinskemu osebju, ki dela z okuženimi, dvigniti plače, ampak oni najprej sebi dvignejo plače! Kaj?!

Molt - 19.03.2020 - 17:30

lej... U(t)=R\cdot I(t) ;) 

Barca - 19.03.2020 - 19:58

Verjetno delajo od doma, tako kot precejšen  del javnega sektorja.
V ponedeljek sem poslala vprašanje na ZPIZ, danes sem dobila pojasnilo.
Pa je bilo malo bolj "komplicirano" vprašanje, ki ga z referentko nisva mogli rešiti prejšnji teden po telefonu in pri odgovoru vidim, da ga je preposlala na njihovo pravno službo, ki je dalo uradno pojasnilo.
 

nja - 20.03.2020 - 07:34

Včeraj smo BP dovorili z eno iz davčne. In tudi ona je tista tafajnih, ki bendi nad odlogom in pravi odpisat bi blo treba.