krpan in druščina postani član

Naslov teme: Kredit delavca

1085  18.03.2020 - 09:09h / Ostalo / Avtor: vrtnica / 88 / 2

Delavec je pred tremi leti vzel kredit pri banki. Odstopne izjave in upravno izplačilne prepovedi mu nismo podpisali, saj je dobil kredit brez tega. Mi niti nismo vedeli, da ima kredit. Čez par mesecev smo dobili od banke obvestilo, da mu moramo od plače trgati kredit, poleg tega pa še, da moramo čimprej nakazati še zapadle obroke, ki jih ni plačal. Par dni za tem, so nas obvestili, da v kolikor v 8dneh ne bomo plačali zapadlega kredita, nam bodo blokirali račun. Banko smo takrat obvestili, da kredita ne bomo nakazovali in naj se z delavcem dogovorijo sami. Po treh letih pa smo spet dobili, da moramo zaradi spremembe načina odplačevanja kredita nakazovati mesečne obveznosti za delavca, poleg tega pa naj čimprej začnemo nakazovati še zapadle obveznosti. Ali lahko banka to zahteva od nas ali lahko spet zavrnemo? 

Simbi - 18.03.2020 - 16:56

Enako pri nas, delavec nam je napisal izjavo, da ni urejal nobene spremembe načina odplačila in da prepoveduje odtegljaj pri plači, ker plačuje obroke sam.  Banko smo o tem obvestili, pri čemer delodajalec sploh ni podpisal odstopne izjave oz. jo je podpisal prejšnji delodajalec, kopijo te nam je banka poslala z obvestilom o spremembi načina odplačevanja. Zaenkrat banka na naše obvestilo še ni reagirala.

ALJA - 19.03.2020 - 08:17

Obveznost izhaja iz posojila "nizkih" vrednosti do 5.000 EUR, ki jih odobri običajno trgovina preko svoje banke in v takem primeru je posojilo odobreno brez predizpolnjenih kreditnih pol. Delodajalec samo dobi upravno administrativno prepoved za zaposlenega, ki jo mora izvajati, saj ima podpisano s strani zaposlenega, da se s tem strinja. Kar sem sama urejala taka posojila, sem običajno dobila odgovor, da zaposleni zadev nima urejenih in smo morali odtegovati.