krpan in druščina postani član

Naslov teme: Delavec na čakanju na delo

1035  15.03.2020 - 09:47h / Ostalo / Avtor: ljuba / 138 / 4

Mikro d.o.o. - gostinski obrati zaprti. Pripravila sem Sklepe o čakanju na delo. Nekateri zavezanci zahtevajo, da pripravim Sklep-odpoved iz poslovnih razlogov, da bi delavci šli na Zavod za zaposlovanje. Kako vi rešujete ta problem? 18.03.20 bodo izplačane zadnje plače. Denarja za prispevke ni. Konec meseca zapadejo krediti, ki jih enostavno ne morejo plačati. Da negovorim o dobaviteljih, tudi teh ni mogoče poplačati. Čeprav nisem osebno vpletena v to, so to moje stranke. Kar duši me od skrbi. Kdaj bo sprejet kakšen interventi zakon za reševanje teh težav? Kaj svetujete vi vašim strankam?

Babica od - 15.03.2020 - 09:52

Kolikor vem, sklep o čakanju na delu doma za seboj potegne izplačilo 80 % plače, sklep o odpovedi iz poslovnih razlogov, pa izplačilo odpravnine.

sonce - 15.03.2020 - 13:18

Ja, res je težko. Tudi sama imam veliko strank, ki se soočajo s enakimi težavami in enostavno ne vem kaj jim svetovat. Če je odpoved iz poslovnega razloga je samo vprašanje kako bo inšektorat npr. gledal na to, če jih boš npr. čez tri mesece mogoče kaj zaposlil nazaj ? Veliko podjetij nima sredstev, da bi financirala več kot en mesec plače brez, da se ne bi ustvarjali prihodki. Nekateri nimajo niti za mesec dni. Kje pa so ostale obveznosti, ki jih mora podjetje plačat ?? Res ne vem kaj naj svetujem strankam. Hudo je.

Ana - 15.03.2020 - 13:54

Tudi mi računovodje smo ljudje. Ne moremo biti bolj papažki od papežev. Kako naj svetujemo če zakonodaja še ni sprejeta, to bodo morale razumeti tudi stranke. Drugega ne vidim.
 

MARIJA - 15.03.2020 - 18:31

Smo računovodje ampak stranka zahteva odgovir svetovanje pripravo dokumentov itd, tako, da smo več, kot papež, ko nas rabijo, sicer pa čakamo na papirje na plačilo , In je še to ravno ta trenutek, ko smo že maksimalno obremenjeni in utrujeni.