krpan in druščina postani član

Naslov teme: Preventivno zaprtje podjetja

1019  13.03.2020 - 12:55h / Ostalo / Avtor: vrtnica / 74 / 2

Zanima me vaše mnenje oz. razmišljanje. Kakšno je vaše mnenje o preventivnem zaprtju podjetja zaradi trenutne situacije? Se vam zdi to potrebno?

Smo mali kolektiv, 8 zaposlenih, stikov s strankami nimamo, delavci so med delom oddaljeni več kot 1,5m, vsi smo zaenkrat še zdravi. Naročilo imamo veliko, zato o preventivnem zaprtju nismo razmišljali. So pa začeli pritiskati nekateri delavci, češ kdaj bomo zaprli. Sprašujejo večinoma takšni, ki cele popoldneve preživjijo po raznih barih, kjer jih okužba s koronavirusom očitno ne skrbi. Kako imate urejeno ostali? Zanima me predvsem v tistih podjetjih, kjer imate še vedno delo?

Martin Krpan - 13.03.2020 - 14:22

Težko komentiram, so pa moje izkušnje, da v kriznih situacijah se pokaže pravi obraz ljudi ... kar si nekateri zapomnimo, ko za to pride "pravi čas".
V MB je  na nekaterih lokacijah polno študentarije in penzionistov - kofetkajo. Drugod pa je tako, kot da razhaja kuga.
Izredno slabo komuniciranje in reakcije s strani državnih organov, po domače povedano - "poden" glede kriznega  komuniciranja. Vsi s(m)o podlegli svetovani histeriji, ne glede na to, da je (vsekakor) situacija resna in da kaj takšnega še nismo doživeli po vsem svetu (globalizacija je naredila svoje).
... In vsak dan bomo bolj "pametni" ... Jutri bom tudi jaz bolj pameten kot danes.
P.S. Ni "pametnega" nasveta - prilagodite se situaciji, kot npr. v vašem primeru delavce "hantlmoharje počite" na prisilno čakanje (in v tem kontekstu seveda primerno "nizko" delno plačilo glede na pripadajočo plačo) ...
Osebno pa se strinjam, da gremo VSI skupaj v izolacijo za 2 ali 3 tedne, če je to potencialna rešitev, da se znebimo že te histerije in "virusa" ... ter da mogoče s tem pomagamo ljudem, kateri lahko zaradi bolezni izgubijo tisto, kar je najpomembnejše - in to je življenje.

F.r.a.n.j.a. - 13.03.2020 - 15:15

Se strinjam z napisanim.
To mi je pa najbolj všeč, "da gremo vsi skupaj za 2 ali 3 tedne v izolacijo". Jaz sem že tako  leta in leta  v izolaciji - od 10,00 ure do 02,00 ure.
Upam, da bomo glede na vsa opozorila vsi dovolj odgovorni do sebe in drugih ter da  bomo to  krizno obdobje preživeli čim manj stresno, čim manj panično. 
Bodite vsi  zdravi in lp