krpan in druščina postani član

Naslov teme: Rok za oddajo bilanc že podaljšan!!!

1012  12.03.2020 - 19:56h / Ostalo / Avtor: 00 / 568 / 21

Čas za oddajo bilanc je že podaljšan - v pimerjavi z lani in predlani in ...  za en dan...

ROZI - 12.03.2020 - 21:44

Podaljšal je AJPES ali  Furs?

mk - 13.03.2020 - 06:56

ROZI, ta en dan je 29.februar :)

poletje - 13.03.2020 - 06:59

00 verjetno namiguje na to,da je za en dan je "podaljšan" zato, ker je pač letos februar imel 29 dni ;-) Trenutno nič ne kaže, da bi podaljšali rok za oddajo, saj je AJPES na svoji spletni strani v obvestilu društvom napisal: "Obvestilo društvom – predložitev letnega poročila Spoštovani, od društev v teh dneh prejemamo vprašanja ravnanja ob oddaji letnega poročila na AJPES. Zaradi posebnih razmer se izpostavlja vprašanje o sprejemu letnega poročila s strani zbora članov društva. Sporočamo vam, da je AJPES skladno z 51. členom Zakona o društvih (ZDru-1) pristojen za nadzor nad izvajanjem določb prvega in drugega odstavka 29. člena ZDru-1, ki določata predložitev letnega poročila društva za namen državne statistike in javne objave AJPES do 31. marca ter predložitev revidiranega letnega poročila z oceno revizorja do 31. avgusta. Glede na to, da AJPES vsem poslovnim subjektom omogoča elektronsko oddajo obrazcev, razmere ne vplivajo na predložitev letnega poročila. Sprejem letnega poročila pa obravnava sedmi odstavek 26. člena ZDru-1, za kar je resorno pristojno Ministrstvo za notranje zadeve. Po našem mnenju navedena določba ne določa ali mora biti letno poročilo sprejeto pred ali po predložitvi AJPES. Lep pozdrav, Vaš AJPES."

Kristina - 13.03.2020 - 07:44

V treh mesecih pa ja lahko naredite bilance...ne čakat na zadnji dan...

pic - 13.03.2020 - 08:48

Ja Kristina, lahko se jih naredi, ampak--- ( ! - ja vedno je tu ampak :) ). Ste že kdaj delala bilance, kot računovodski servis, seveda?

IO - 13.03.2020 - 09:56

To so slabi izgovori.

nja - 13.03.2020 - 10:28

Imate pa zgleda vsi same dosledne in redoljubne stranke. Nam še vsi prinesli niso mimgrede.

Mojca - 13.03.2020 - 13:10

V teh treh mesecih delamo redno delo- in bodi brez skrbi Kristina, nam ni dolgčas pri vseh teh neumnih zakonih, ki se jih
spomnejo naši zakonodajalci s svojimi kompromisi  in je vedno nekaj na kar moramo naše stranke na novo izobraziti oziroma smo informacijska točka za čisto vse.
Danes in že včeraj smo morali nekaterim izračunavati , koliko jih bo stal ta prisiljen domači dopust  sedaj v karanteni, saj nimajo kam otrok dati in so doma ( roko na srce , kdo je rad takrat doma, ko ni njegov interes in njegov plan)  Sploh pa kdo je rad bolan, tudi če si doma z bolnim otrokom je naporno.Ampak to je sedaj kruta realnost. V servisih pa delamo poleg rednega dela še letne obračune. Izračune  enkrat dvakrat ...trikrat...nekaj informativno..nekaj, ker misliš imaš že vso dokumentacijo in potem še  enkrat, ker je stranka še nekaj našla. Tako pač je ...Torej ne čakamo in SKRAJNI čas bi že bil, da bi računovodski servisi
imeli DALJŠI  rok oddaje letnih poročil... odvisno od števila oddanih . Kje je kakšno plačano združenje, da se bo enkrat zavzelo za  nekaj koristnega in računovodjem v servisih humanega.   V državni upravi pač ne bodo delali..tudi poročili se ne boste in kaj....oni lahko zaprejo. Ali lahko SERVIS zapre...vsak mesec od tega roka do tega roka  in bog obvaruj, da kakšen termin zamudiš ali , da ti uide kakšen datum....kaznen kazen...a to pa ni mobing  od E-DAVKOV ali ne vem koga še.. nevidnega Ajpesa....ki mu še plačamo, da objavi, kar smo mi naredili...seveda ne rabijo vsi plačati  ( odvetniki..notarji...zdravniki...zobozdravniki...in podobni - njihovih zaslužkov nihče ne more videti na javni objavi in tudi tega stroška so vehementno oproščeni) pa ne mi napisat, da smo vsi enaki pred zakonom...
Sproti se ti za vsak 1 euro   vse podre..

spela - 13.03.2020 - 09:12

Ne zavajat

Anka - 13.03.2020 - 09:47

Malo ironične šale na naš račun v teh časih :) Saj nam bodo na koncu res dal kakšen teden odpustka, kot da bi kaj pomagal. Računovodski servisi v večini zaposlujemo ženske, večino je mam z otroci. Če so ti otroci majhni, potem veste kje ste. Tam kjer ne želite biti. Če pa kdo od zaposlenih še zboli, potem tam, kjer sploh ne želite biti. Pa ne govorim o bilancah, ampak o tekočem delu (plače, ddv...) in tekočih rokih. Potem imate lahko samokaranteno kar v prazni pisarni.

Ladjica - 13.03.2020 - 10:13

Kaj pa, ko bodo delavke, ki delajo v računovodstvu sedaj doma z otroki? Kdo bo naredil bilance je sedaj vprašanje. Ne me popljuvati, v naši družbi bosta dve delavki ostale doma. 

Pikova dama - 13.03.2020 - 11:07

Veste, pri nas šef zmeraj reče, da se mora že na začetku vedeti, kdo je za kaj odgovoren. Po drugi strani, pa sem iz generacije xy, solidarnost in pomoč mi zaenkrat še nista tuji... Ko pa ne gre, pa žal ne gre. Vse boste rešili, sigurno. Pri nekaterih je zdaaaleč prepozno oddajanje poročil stalna paksa in se ne sekirajo tako kot jaz in vi Ladjica... Rešijo pa vse. 
 

sem samo človek - 13.03.2020 - 10:58

Se strinjam z zgoraj napisanim.
Ne gre samo zato, da smo tudi na bolniškah,  da smo že utrujeni, gre tudi za to, da je potrebno narediti še plače, DDV tako kot  vsak mesec, pripraviti plačila za stranke,  pripraviti vloge za banke in po novem že vloge za zmanjšanje davka....
In ja,  eno bilanco naredim zelo hitro, 20 sem jih že, ostalih nekaj deset pa lepo po vrsti, vsak dan od osmih  do...
Hvala za muziko na radiih in hvala za vse šale na račun vsakdana...
 

Pikova dama - 13.03.2020 - 11:09

Realnost, res je...

val4 - 13.03.2020 - 12:41

Menim, da bi bilo prav, da se rok oz. roki podaljšajo. Čakamo na info.

Vse dobro želim,   

Jo?i - 13.03.2020 - 16:32

Dovolj je časa. Če med letom ne tečejo stvari, je vsak izgovor dober. Potrebna je ORGANIZACIJA DELA in navadit stranke, da prej prinesejo papirje.. Težko je naenkrat narediti, se pa počasi stranke vpeljejo. 

Najemnik - 14.03.2020 - 00:00

Jo?I, ali veste da obstajajo večji računovodski servisi, ki morajo v kratkem oddati tudi 100 in več bilanc?
 

Nja - 15.03.2020 - 13:04

A se je kdo lotil te naloge navajanja strank? Počnem že 5 let. Pa iskreno in iz izkušenj, starega psa, prej naučim skoraj 100 novih trikov, kot dosežem redolubje, pravočasnost strank. Čisto res. In žal je večina strank takih, kot prebivalev, ki se ne zavedajo resnosti novega virusa, problema hospitalizacij...Se ne. In isto je tudi pri poslovanju. Če jim pa ceno preveč dvigneš-grejo. In iščeš novega, na žalost je enako ne-redoljuben. Si upam trditi, da je večina prebivalcev ne-redoljubov, preveč na hojladri. 

Vse dobro želim vsem vam, nam. Ostanimo zdravi. Upajmo, da nam poslovnih stavb ne zaprejo. Da nam stranke ne izgubijo poslov, da ostanejo žive. Naslednja dva meseca bosta še hektična, potem pa srčno upam, da gre na bolje. Ta čas umivat roke, razkuževat VSE, tudi naše prejube telefone, tipkovnice, volan, armaturko, varnostni pas, kljuko avta. Ne mencat oči, ne grist pisal....In kot je zapisala mimica-tudi tiste vrste razkuževanja ni slabo. :)

Računovodja - 17.03.2020 - 16:55

Pozdravljeni. 

Vsak zase dobro ve koliko zmore in koliko ne. Na način, da se med sabo mi računovodje "tekmujemo" kdo je boljši inp. Je absurd. Berem zgornje komentarje in je res žalostno, da v takšnih časih kažemo prezir do naše stroke, ki je že tako vedno tarča nespoštovanja. Po moji presoji bi bilo edino pravilno, da se bilance (ajpes in furs) absolutno podaljšajo. To ni nuja. Sedaj se v servisih v večini mere spopadamo s pravilno usmeritvijo strank, saj jih je dosti čez noč izgubilo delo, zapiranje lokalov itd. Poleg našega rednega dela in poleg sestavljanja bilanc. Eden komentar je bil v smislu saj imate 3 mesece dovolj, lahko brez zadržkov rečem, da govori izključno s svojega vidika, saj ni vajen-a sestavljati bilanc večjim številom poslovnim subjektom. Kakorkoli tisti ki ste v tem poklicu že več kot 15, 20, 30 let zelo dobro vemo in znamo marsikaj prebroditi in nenazadnje smo vajeni trdega dela, tako da brez žalitev prosim. Naš poklic je hvalevreden, tako da se ne spuščajte na nizek nivo tistih, ki vam kdajkoli očitajo, zakaj nekaterih stvari ne moremo prej urediti ali se organizirati. Ta poklic zahteva veliko mere znanja in neskončnega prilagajanja, že ena nepredvidena stvar lahko poruši celotno planirano delo. Tisti, ki ste računovodje veste o čem govorim. Tisti, ki se še privajate na to delo pa boste z leti spoznali in se spomnili mojih besed. 

Srečno vsem in ostanite zdravi in predvsem humani v teh časih. Bilance pa se bodo tako ali drugače oddale, tako kot vsako leto dosedaj. 

Lep pozdrav.
 

Tanha - 18.03.2020 - 09:05

Sporočilo MF: podaljšali se bodo podaljšali roki za predložitev obrazcev in druge dokumentacije državnim organom (FURS, AJPES)

Spoštovani člani ZRS,

Ministrstvo za finance je objavilo aktualno novico:

Z rešitvami za podjetja in podjetnike se bodo podaljšali roki za predložitev obrazcev in druge dokumentacije državnim organom (FURS, AJPES).

Omogočil se bo tudi odlog plačila določenih finančnih obveznosti. Ukrepi se bodo nanašali tako na finančni, kot na administrativni vidik poslovanja podjetij in podjetnikov.

Vsi ukrepi za preprečevanje in lajšanje posledic epidemije bodo v veljavo stopili pravočasno.
>>

Lep pozdrav,

Mišmaš - 18.03.2021 - 07:28

Pa saj to je krasno!
Imam pa eno vprašanje... Kaj se zgodi z aprilsko akontacijo? Ostane ista kot marca?