krpan in druščina postani član

Naslov teme: ZZZS komisija vztrajno zavrača bolniški stalež

929  06.03.2020 - 14:10h / Ostalo / Avtor: Ogorčena / 111 / 6

Pa saj nevem več kaj si misilm...Še komu vztrajno ZZZS zavrača bolniško kljub vsem indicem ki nakazujejo, da je mirovanje potrebno? 

Zaposleni se je poškodoval izven dela, vmes so mu razlog zadržanosti spremenili v bolezen, decembra je bil že na neplačanem dopustu. Sedaj je prišel 2 uri delat in potem v bolečinah odšel do osebne zdravnice, ki je vso dokumentacijo spet poslala na komisijo...in bolniško so mu zavrnili...v 5ih mesecih je bil že dvakrat v breme delodajalca, v breme ZZZS mogoče 10 dni, morali smo mu obračunati neplačan dopust, ker smo enkrat dobili zavrnjeno bolniško po 1 mesecu in konec leta seveda nima še 30 dni dopusta, da bi ga lahko koristil...

Je imel kdo podobno situacijo? Naj gre zaposleni v tožbo? Se lahko zahteva, da se imenovani zdravnik izloči iz primera?

m73 - 07.03.2020 - 06:23

Naj zahteva pregled pri zdravniku ZZZS komisije. Tak primer smo imeli mi. In zdaj je mir.

PIKA2 - 07.03.2020 - 18:12

Vzemite odvetnika, nekaj vas bo sicer stalo, vendar bo potem mir.  Kdor se tem "specialcem" ne upre, ne bo miru. Saj  človeka sploh ne vidijo, pa  ga dajo delat. Delodajalec pa naj plačuje vse bolniške. Če se ne motim (ne vem, če zakon še velja) je zaradi recidiva iste bolezni, bolniška po 120 delovnih dneh  v letu, tudi v breme ZZZS, Tudi če se vmes prekinja. . Zakaj so mu pa spremenili razlog med staležem? 
 

B - 08.03.2020 - 08:54

Recidiv je enaka diagnoza za zaporedni izostanek delavca za enako bolezen, ki se ga ZZZS močno izogiba zaradi stroškov bolniškega staleža. To se rešuje preko zdravstvene komisije, ki praviloma odloči v korist ZZZ. Delavec mora aktivirati odvetnika in dokazati, da se zdravstvo poigrava z njegovim zdravjem. 

Ogorčena - 09.03.2020 - 08:40

Glede na to,da je poškodba izven dela, bi se moral zaposleni verjetno malo bolj angažirati... Njegova poškodba naj bi bila kvalificirana kot bolezen-pojm nimam kaj se grejo na ZZZS, ampak imamo počasi vsega dovolj. Potem, ko še slišiš zakaj so nekateri drugi na bolniški v breme ZZZS, pa res človek ne ve kaj naj si misli.

Hvala za vse nasvete, bojo prišli prav ;)

Iza - 09.03.2020 - 09:14

Ja,samo tožba kot svetujejo že predhodniki. Je pa na sodišču bilo v mojem primeru tako. Odvetnica ZZZS se je počutila na sodišču kot "doma". S sodnico in vso poroto se je že poznala, malo da ne diktirala kako morajo odločti. Na koncu je bila odločitev v tem smislu,da
morajo pa kdaj tudi nasprotni stranki dati prav. Pa v odvetniški družbi so mi tudi že v naprej povedali, da ponavadi zmaga ZZZS.

zzzs - 20.07.2020 - 09:37

Stoprocentno res na sodišču nimaš kaj iskati ker sodišče se opre na mnenje sodnega izvedenca ki vsekakor nebo škodil ZZZS kvečjuemu boste čakali več kot leto zapravili denar