krpan in druščina postani član

Naslov teme: Bolniška delavca

452  03.02.2020 - 11:32h / Ostalo / Avtor: Bibi / 151 / 5

Delavec je po štirih urah v službi rekel, da ga boli noga in odšel domov. Po tem se več dni ni javil, da bi povedal kako je z njim. Po treh tednih prinese bolniški list, na katerem piše, da je šlo za poškodbo na delu. Delavci, ki so tisti čas delali z njim, so rekli, da ni prišlo do nobene nesreče, da je normalno hodil in kar naenkrat rekel, da ga boli in šel. Obrazca za poškodbo seveda nismo oddali. Delavec se še vedno ne javlja na telefon. Kako postopamo naprej?

Eja - 03.02.2020 - 12:06

Nevem  kako ukrepati naprej ampak ko so naši fantje imeli poškodbe pri delu so vedno od zdravnika prinesli neke pole za izpolnit. Pole je morala izpolniti  odgovorna oseba delodajalca. Opisati je bilo potrebno kaj se zgodilo , na podlagi tega so potem imeli prizano poškodbo pri delu po moje......

Simbi - 03.02.2020 - 12:25

Če je bolniški list prinesel po treh tednih, to pomeni da bo kmalu 30 dni, ko bo izdana odločba ZZZS - pritožite se nanjo, če bo napisan razlog poškodba pri delu

Neža - 03.02.2020 - 12:53

Ne vem kako lahko izda zdravnik bolniško s vzrokom poškodba pri delu, brez izpolnjenega obrazca o poškodbi.. Nima osnove. 

Tudi naš zaposleni je moral, ko se je poškodoval pri delu, prinesti izpolnjen obrazec iz naše strani, podrobnim opisom kaj on kako se je zgodilo in podpisom delodajalca oz. odgovorne osebe podjetja. 

 

nja - 03.02.2020 - 13:32

Čudna reč. Je delavec mrknil za skupno 5 dni? Potem je on v prekršku in bi ga lahko takrat pisno obvestili, prekinili z njim. Take situacije pa še nismo imeli. Čuden patron je tale.

B - 04.02.2020 - 14:14

Zadeva ni enostavna. ZZZS bo bvas obremenil z vsemi stroški zdravljenja brez ustrezne pravne podlage. Delavec je ZVD dolžan takoj javiti poškodbo pri delu nadrejenemu v firmi in pokazati kako je prišlo do poškodbe in predlagati priče. Pokličite osebnega zdravnika in ga vprašajte po osnovah za takšno bolniško. Mislim, da je delavec igral nogomet se poškodoval na delu ostal samo 4 ure in odšel k zdravniku. Diši po kaznivem dejanju. Nujno vabiti delavca na zagovor, da pojasni dejstva.