krpan in druščina postani član

Naslov teme: DDV in tranzitni postopek

345  27.01.2020 - 19:05h / DDV / Avtor: Andreja / 154 / 2

Ali je pravilno, da od SI davčnega zavezanca prejmemo račun za stroške skladiščenja in manipulacijo z blagom, kjer DDV ni obračunan po 2. odstavku 57. člena ZDDV-1? Blago pride s T1 iz Kitajske v carinsko skladišče v SI, kjer mi naredimo postopek carinskega skladiščenja. Nato moramo to skladiščenje in manipulacijo zaračunati SI davčnemu zavezancu. Ta SI davčni zavezanec, ki nam izstavi račun, je lastnik carinskega skladišča. Naj pri tem omenim, da se nato del blaga, ki je prispelo v carinsko skldaišče ocarini, del se pa pošlje na HR ponovno s T1.
Kako izstavimo račun lastniku blaga, SI davčnemu zavezancu? Ali mu pri tem obračunamo DDV, ali se skliujemo tudi mi na 2. odstavek 57. člena ali pa se lahko za tisti del pošiljke, ki gre naprej s T1 sklicujemo na oprostitev po e) točki 1. odstavka 52. člena ZDDV-1? SI davčni zavezanec je na dokumentu T1 naveden kot pošiljatelj.

Hvala za pomoč.
 

Andreja - 28.01.2020 - 09:10

Ali mi res nihče ne zna pomagati?

Uredništvo - 28.01.2020 - 14:41

Andreja, predpostavljam, da odgovora ni, zato ker klepetulje ne razumemo vsega, kar ste zapisali.

Pišete v prvem stavku, da od SI (lastnika skladišča?) prejmete račun za stroške skladiščenja in manipulacije. V tretjem stavku pišete, da to storitev zaračunate SI. Kako istaviti račun lastniku blaga, SI? a gre za dva različna SI-ja? :)

Toplo priporočamo, da si za takšna vprašanja poiščete ustrezno usposobljenega strokovnjaka, kot pa iščete odgovore na klepetalnici, sploh, če se takšne transakcije kontinuirano izvajajo.

PS: popolna davčna rešitev - za nove člane tudi praktično darilo (samo še do konca januarja 2020):
http://www.superdavki.com/account/register/subscribe