krpan in druščina postani član

Naslov teme: Pogodba

244  21.01.2020 - 10:07h / Ostalo / Avtor: Bibi / 125 / 2

Zaradi ukinitve Kolektivne pogodbe za obrt in podjetništvo bomo začeli uporabljat drugo kolektivno pogodbo. Poleg tega bomo delavcem povišali bruto plače. Je dovolj aneks k pogodbi ali moramo podpisati novo pogodbo?

Neža - 21.01.2020 - 10:14

Da se še jaz navežem na to vprašanje.. Mi smo pa iz kovinske industrije, vendar že skozi pri plačah uporabljamo dodatke (npr. % minulega dela) iz kolektivne pogodbe za obrt in podjetništvo, ker je ugodneja za delavca. Ali moramo v tem primeru, ko je ta pogodba neveljavna, zdaj za te dodatke upoštevati Kolektivno pogodbo za kovinsko industrijo ? 
To bi pomenilo, da delavcem zmanjšamo % na delovno dobo... 

B - 22.01.2020 - 08:55

Menjava KP ni tako enostavna. V kolikor ste s šifro dejavnosti  za KP za obrt in podjetništvo potem je to ta pogodba. Res je, da se nekatere šire ponavljajo v različnih pogodbah vendar to ne pomeni, da lahko spremenite uporabo Kp. Kot sem že navajal v preteklosti, sprejmite sklep, da se za družbo ali s.p. še naprej uporablja KP za obrt in podjetništvo in sicer do sprejema nove pogodbe. S tem imate pokrite plače, dopust in še marsikaj. Rešujmo zadeve enostavno in učinkovito.