krpan in druščina postani član

Naslov teme: Prejšnje računovodstvo že od avgusta ni poslalo potrebnih izpisov in predalo dokumentov

103  10.01.2020 - 13:37h / Ostalo / Avtor: BT / 158 / 5

Prosila bi vas za nasvet, kaj storiti, ko ti bivši računovodja ne pošlje potrebnih izpisob (bruto bilance) in ne dostavi dokumentov.

Z njimi smo prenehali sodelovati že avgusta. In prva dva meseca smo vedno dobili odgovor, da bo pravočasno posredovala  izpise, da bomo oz. bo novo računovodstvo lahko vneslo vsa stanja pravočasno, vendar ne utegne zaradi takih in drugačnih stvari. Od decembra dalje, pa se niti ne oglaša več na telefon, niti na maile.
Naj še povem, da imamo poravnane vse obveznosti, saj ima dostop do spletne banke in pooblastilo za upravljanje TRR.

Glede na to da smo že januarja in še vedno ni izpisov, nje pa tudi nikjer, res ne vem kaj naj naredimo. Glede na to da dela od doma,  ne vidim drugega kot na vrata. Ki pa jih verjetno niti odprla ne bo.
 

MARKO - 10.01.2020 - 13:45

Kaj ste iz Maribora, imamo enak problem, še kazni smo dobili 2000 EUR, ker ni ničesar oddala.

BT - 10.01.2020 - 13:52

Okolica lj

IO - 10.01.2020 - 14:51

Ne vem zakaj čakate. Takoj bi morali ukrepati. Za poslovanje družbe je odgovorno poslovodstvo družbe. Ena od osnovnih dolžnosti poslovodstva je da posluje v skladu z veljavno zakonodajo. Za to mora ustrezno nadzorovati delo svojih zaposlenih. Če imate zunajne računovodstvo morate imeti sklenjeno ustrezno pogodbo o izvajanju računovodskih storitev z izvajalecem teh storitev.
Prav tako mora poslovodstvo nadzirati tudi delo zunanjega računovodstva saj za poslovanje družbe odgovarja poslovodstvo te družbe in ne zunanje računovodstvo.
Če prepustite zunanjemu računovodstvu preveč proste roke potem se vam zgoti to kar se dogaja vam. Cena storitev ne more biti merilo za izbiro izvajalca računovodskih storitev. Če vam sedan ji izvajalec ne opravlja storitev v skladu s pogodbo potem morate ustrezno ukrepati takoj. Verjetno ne plačujete storitev ki niso opravljene?


 

nja - 10.01.2020 - 14:54

No, malo zoprno in čudno je že, da ste menjali sredi leta in ne z novim letom...se pravi na eni strnai ni bilo zadovoljstva iz bilokakšnega razloga....Nimam pojma kaj lahko storite, razen, da pisno po e-mailu opozorite/prosite računovodjo s pripisom, da bo kakšrnokoli kazen bi vi dobili plačala ona...Ampak ja, je čudno vse skupaj.

ALJA - 11.01.2020 - 09:10

Najprej - PREKLIČITE (v kolikor še niste) VSA POOBLASTILA, ki ste jih dodelili bivšemu računovodstvu. Z njimi kontaktirajte pisno -priporočeno s povratnico.  Pojdite osebno po dokumentacijo, obstajajo tudi detektivske agencije, ki zadevo za vas opravijo. Skratka - naredite, kot svetuje IQ - ne čakajte, ker ste sami odgovorni za poslovanje družbe.