krpan in druščina postani član

Naslov teme: arhiviranje papirjev

2550  23.09.2019 - 15:42h / Ostalo / Avtor: marjecad / 72 / 2

Prosila bi vas računovodske servise, kako konec leta oddajate papirje fasikle svojim strankam. Kaj vse printate in ali date v en fascikle stvari ki so trajne plače in bilance, ali potem to oni sami sortirajo.
hvala za vsak namig ,nasvet.
 

TARA - 24.09.2019 - 09:52

Pripravimo seznam dokumentacije z navedbo rokov hrambe.Vso dokumentacijo oddajamo v fasciklih, razen, če se s stranko ne domenimo, da že pripravimo končen arhiv - zvezano in v škatle z napisi in rokom hrambe. Plače in poročila v zvezi s plačami, oddamo v papirni obliki in na CD ali ključku - po želji stranke. Zaključna poročila (AJPES, FURS, BS) dobijo stranke takoj po oddaji skupaj s potrdili. Najraje pa imamo stranke, ki sproti prinašajo dokumentacijo in jo po obdelavi tudi odnesejo - shranimo samo tisto, kar potrebujemo zaradi evidence OS, DDV.

tina - 25.09.2019 - 09:02

Vrnemo dokumentacijo vse v registratorjih, dodamo temeljnice, plače in druga izplačila, inventurne popise, LP in DDPO (ko so registratorji polni)  izpišemo dnevnik in GK , vložimo v registratorje in oddamo.  Tako mi nimamo nič več skrbi za pretekle podatke (če npr. zamenjajo računovodstvo) Označimo na registr. koliko časa morajo zadržati v arhivu.
Za lastne potrebe LP in DDPO prejhmejo takoj po oddaji na FURS in AJPES. Izpišemo, ker imamo slabe izkušnje s prevzetimi strankami, ki niso prejele ničesar od prejšnjih servosov in so ostyali brez  izvedene dokumentacije