krpan in druščina postani član

Naslov teme: Dopust

2237  13.08.2019 - 07:31h / Dohodnina / Avtor: Ma / 104 / 5

Pozdraveljeni

Delavec je prekinil delavno razmerje. V sporazumu so se dogovorili o datumu prekinitve. Ob tem se je izračunalo koliko dopusta mu še pripada in na tej podlagi tudi regres. Problem je nastal, ker je koristil dopust v juniju in potem še v juliju cel preostanek kar pomeni, da je bil 4 dni preveč na dopustu. Šef ga je prezgodaj poslal domov. Kaj naj sedaj naredimo? Napaka je bila na strani delodajalca.
Neplačan dopust mu ne moremo obračunati ker če bi vedel bi takrat prišel delat. 
Če mu prikažemo kot da je delal potem mu moramo obračunati tudi potne stroške in malico, kar pa je zopet v škodo podjetju.
Razmišlam, da bi mu vseeno obračunali dopust. Pač je bila naša napaka. Prispevki in davki bodo obračunani in plačani.
Zaradi regresa nas delavec ne more tožiti, ker je bil le-ta obračunan pravilno za obdobje ko je bil zaposlen.
Kaj menite? Je imel kdo že tak problem?

Hvala in lep dan

Opa Zovalec - 13.08.2019 - 08:25

Dopust je pač šel v vašo škodo, regres pa le izterjajte v sorazmernem delu. In to je to!

rakov povratnik - 14.08.2019 - 07:18

Če sem prav razumel, je bil regres pravilno obračunan in izplačan, le delavca ste poslali za 4 dni več na dopust. Nič, ko je že Opa Zovalec napisal, to gre v vašo škodo, ni mu pa treba obračunati malice in potnih stroškov, ker takrat pač ni bil v službi, neko 100 % nadomestilo mu morate obračunati in to je to.

B - 14.08.2019 - 09:52

Pustite nespremenjeno, šefu odtegnite preveč odobrenega dopusta.

Joži - 14.08.2019 - 17:21

Žal boste moral obračunat, kot da je bil na delu in seveda tudi vse dodatke (prehrana, prevoz). S tem se bo moral vaš predpostavljeni strinjat,ker je pač zamočil. Zelo teško je šefom spraševat nižji razred, potem pa takole nastanejo probljemi. Vam na plačah mora vse štimat. Pa sedaj šefu obračunajte in odtegnite od njegove plače. 

Simona - 19.08.2019 - 06:27

Na plačilno listo napišite plačana odsotnost z dela in ne letni dopust. Delavec ne sme biti na škodi kar pomeni, da dobi za te dneve plačo kot bi bil v službi. Ne izplačate seveda pa potnih stroškov in malice. Isti obračun kot v primeru smrti v družini, poroke ipd. 
To se navadno uporabi v odpovednem roku, ko se ne želi, da zaposleni še pride v službo istočasno pa ima pravico do polne plače.