krpan in druščina postani član

Naslov teme: Prodaja blaga v tretje države dostava pa v EU

1776  31.05.2019 - 14:12h / Ostalo / Avtor: Mat / 100 / 2

Imamo problem v poslovanju in sicer naš kupec iz Dubaja nima EU davčne številke želi, da mu blago, ki ga kupimo v EU ( ne v SLO) , dostavimo v skladišče v Hamburg. Nato ga on tam proda davčnemu zavezancu iz Nemčije z nemško Vat številko, ki ga navadno če smo mi že izvozno carinili , ponovno uvozi v EU in nato ponovno izvozi v Rusijo na končnega prejemnika tovarno, ki ta material rabi. 

 

Zadeve se zapletejo, ker se je že zgodilo, da niso pravilno zaprli našega izvoznega dokumenta.   

V bistvu je glaven problem, da ta naš direktni kupec iz Dubaja nima EU davčne številke niti je noče pridobiti, ker sicer bi lahko šlo za trikotni posel, zato smo sami predlagali, da mu blago raje dostavljamo nekam izven EU, npr. Švica, da se vsaj za nas ustrezno zapro vse listine, potem pa oni delajo dalje, kar jih je volja.     

Ima, kdo kak pameten nasvet, kaj in kako bi še lahko postopali, ker sami ne želimo biti v nikakršnem prekršku in tudi nekako ne želimo prodajati v Hamburg, ker se tam naše izvozne listine lahko ne zapro, kot bi se mogle, na kar mi sami nimamo vpliva in imamo lahko zato kasneje težave in dokazovanja, kar smo v preteklosti že imeli.    

Sodelujemo z davčnimi svetovalci, vendar za tak primer nimajo nekega pametnega nasveta. 

 Če kak poznavalec problematike lahko svetuje še kaj, se vnaprej zahvaljujem. 

renata - 31.05.2019 - 14:20

Glede na opis ni čudno, da so tudi svetovalci zmedeni. o kakčnem uvozu govorite?

Mat - 04.06.2019 - 13:22

Dokaj lepo piše v drugi vrstici, o uvozu, ko naš kupec od nas že izvoženo blago iz EU-ja, ponovno uvozi v EU, da blago spet dobi status blaga EU ...............    zadeva je specifična, tisti, ki ne ve o čem gre, bo težko svetoval.....