krpan in druščina postani član

Naslov teme: Potni nalogi

1578  09.05.2019 - 13:52h / Ostalo / Avtor: Bučka / 93 / 4

Pozdravljeni,

morda malce čudno vprašanje a vseeno. Ravnokar sem dobila odpoved stranke, s katero sva se ves čas dajali okoli potnih nalogov. Stranka trdi, da že nekaj let potni nalogi niso več potrebni. Da jih nihče več ne dela. Sedaj je šel k računovodskemu servisu (kamor moram poslati vso dosedanjo dokumentacijo), ki ima ogromno prevoznikov, kot je tudi sam in tam trdijo, da potni nalogi niso več potrebni.
Sem morda kaj prespala? Od kod bi pa bila potem osnova za izplačilo dnevnic in morebitnih kilometrin, če stranka ne piše potnih nalogov? 
Lep dan.

tina - 09.05.2019 - 20:49

Če želi izplačilo dnevnic, prevoza itd, je potreben potni nalog, ne glede na to, s kakšnim vozilom se vozi (perivatno, službeno ali pa tovornjak)

To pa so rač.servisi, kjer mižijo na skoraj obe očesi, samo da dobijo stranko (delajo kar nekaj...)

(Ocenjevalka vrednosti neke gosp.družbe, katere dejansko stanje na POR je bilo cca 50,00 EUR, je bilo v GK stanje cca 110.000 EUR in to tudi v BS. Ko je vprašala, kako, da se stanje ne ujema, je izvajalka v veeeelikem rač. servisu, ki se oglašuje na vseh rad.postajah in na panojih ob cestah kot podjetnikom prijazno računovodstvo, izjavila : "Pa saj nimam časa, jaz moram delati ..."  Halooo ?!, kakšno delo pa je to?.)

nika - 09.05.2019 - 21:05

Potni nalogi so še vedno in bodo tudi ostali. Pika. Sem imela sedaj kontrolo in so prečohali potne naloge po dolgem in počez.

Če  pa slučajno lahko predvidevam za kateri servis gre ( veliki panoji, veliko reklame) je meni, ki imam tudi  servis in sem od njih prevzela stranko  gospa  na vprašanje, zakaj niso imeli svojih  izdanih računov poknjiženih pri stranki kot prejet račun rekla : "Ja, nimam jaz časa kontrolirat,  če mi je stranka prinesla ali ne. Jaz sem ji poslala in pika. " To, da je imela kup plačil in ne prejetih računov niti ne bi komentirala. In ja . Za razčiščevanje saldokontov pa še nikoli slišali.

Ja,  vem. Niso vsi servis enaki. Hvala bogu.  Pri teh pa sem res  pol leta potrebovala, da sem razčistila samo saldakonte.

sonce - 10.05.2019 - 07:08

Potni še vedno obstajajo. Super, da so takšni servisi, ki trosijo neumnosti, na račun tistih ji delajo ok. Kdaj bodo takšni sankcionirani ??

 

lp

IO - 10.05.2019 - 10:21

Ko jih boste prijavili!