krpan in druščina postani član

Naslov teme: VAT št. ki se začne na EU

1300  02.04.2019 - 11:07h / DDV / Avtor: kofa / 701 / 6

Na računu iz USA (programski download AMAZ) je Vat number: EU+9številk in 22% DDV.

 

A kdo ve, kaj pomenijo ta VAT številka, ki se začnejo z EU in kje se jo preveri? Na vies-u je sploh ne morem preveriti.

 

Hvala

 

Uredništvo - 02.04.2019 - 11:19

To je identifikacijska številka davčnega zavezanca iz tretje države, ki opravlja na ozemlju Unije elektronske, telekomunikacijske ... storitve in je za identifikacijo za namene DDV izbral eno od držav članic Unije (prve tri številke vam povedo, katera država je to - mednarodna številka). Taki davčni zavezanci v državi identifikacije izpolnjujejo svoje obveznosti za namene DDV pri opravljanju teh storitev, ki jih opravijo na ozemlju določene države.
Na VIES teh številk ni.

PS: Popolna davčna rešitev:
http://www.superdavki.com/home

Vabljeni tudi Davčno delavnico:
http://www.davkoplacevalci.com/spodsekajmo-neznanje/delavnice-aktualno

kofa - 02.04.2019 - 12:06

Super

Hvala za razlago

Anka - 03.04.2019 - 08:55

Ampak seveda imate sedaj en problem. Ste davčni zavezanec, ki bi moral delati samoobdavčitev, kajne? Ni ravno prav, da so vam obračunali ddv 22 %. Najbrž se sprašujete, ali je to slovenski ddv ali ne. ID številka ni slovenska...

kofa - 03.04.2019 - 12:02

Drži. Vse to se sprašujemo. Zakaj nas niso jemali kot davčnega zavezanca? K sreči gre za minimalno naročilo. Preverjamo, zakaj, če si izven USA, v program sploh ne dovolijo vnosa podjetja. Skratka to je praksa, knjige so pa teorija. Sklep - nikoli več naročit pri njih.

Anka - 03.04.2019 - 14:46

Dobrodosli v klubu. Kjub temu da imamo ddv ze 20 let, je vse okoli EU stevilke ena velika skrivnost. Sem ze sprasevala, nihce nic komentiral, kot da sem marsovec, da to sploh sprasujem. So tudi drugi ze sprasevali, pa nic. Kot da to ne bi obstajalo. Potem zagledam to na enem seminarju, placam in grem. 

Delim brezplacno, kar sem izvedela. Sem dobila potrdilo, da delam in razmisljam pravilno. Ameriska, kanadska in druga izven EU podjetja se registrirajo v EU, kot je zgoraj lepo napisano. Ampak ker ne poznajo zakonodaje EU, vsem kupcem obracunajo ddv, kot da bi bili vsi fizicne osebe. Tudi ce vam uspe vnesti podjetje, vam ne bo uspelo vnesti vasega ID. Zato dobite racun s slovenskim ddv. Ampak ta ddv ni zaracunan skladno z zakonodajo, zato morate narediti samoobdavcitev, kot je pravilno in sicer od neto zneska brez 22% ddv. Ta ddv si odbijate. Kaj pa oni ddv, ki so vam ga zaracunali neupraviceno na racunu? Kar pozabite, da ga boste kakorkoli dobili nazaj. Izbira je vasa- ali je to davcno nepriznan strosek, ali pa ga date v strosek. Jaz ga dam na davcno nepriznane.

Ja, to je riziko, ce kupujete preko neta, vcasih se v danasnjem casu ne da.

zale - 19.10.2019 - 11:00

Hvala za to pojasnilo. Tudi meni ni bilo nič logično in jasno tole do sedaj. Verjetno se v DDV knjige da v polja za storitve iz EU 23a,41 in 32a?