krpan in druščina postani član

Naslov teme: odpoved iz poslovnih razlogov

925  11.03.2019 - 13:34h / Ostalo / Avtor: sistemizacija / 96 / 2

V podjetju se v zadnjih treh letih prihodki zamanjšujejo. Trenutno nas je zaposlenih 14. Razmišljamo o dopovedi iz poslovnih razlogov za enega zaposlenega. To delo bi opravili ostali zaposleni (vsak malo - zaposleni imamo v svojih pogodbah napisano, da morajo opraviti delo po navodilu nadrejenega), tako da ne bi nikomur spreminjali pogodbe. Ne bi pa radi ukinili delovnega mesta in spreminjali akta o sistemizaciji, ker ne vemo kdaj bo spet prišlo do povečanega obsega dela in bomo morali spet spreminajti potem sistemizacijo. 

Beliska - 11.03.2019 - 15:52

In kaj je vprašanje?

rakov povratnik - 12.03.2019 - 09:13

Odpoved iz poslovnih razlogov sledi nečemu, torej mora biti razlog. V kolikor ugotovite, da (karikiram) ne rabite več 10 orodjarjev, temveč le 9, morate spremeniti sistemizacijo. Ta namreč mora slediti delovnim procesom in se spreminja s spremembo le tega.

Torej, spremenite sistemizacijo, delavca obvestite o tem, da je postal višek, odpovedni rok, odjava in zadnja plača z odpravino.

Ko se obseg dela poveča, spremenite sistemizacijo in zaposlite delavca. Delovna mesta, ki so v sistemizaciji, morajo biti zasedena.