krpan in druščina postani član

Naslov teme: davčna olajšava za zaposlovanje

684  22.02.2019 - 11:03h / Ostalo / Avtor: sp / 87 / 1

Pozdravljeni,

lepo prosim naj mi kdo odgovori, če sp v letu 2018 lahko koristi davčno olajšavo za zaposlovanje, če je v začetku leta 2017 zaposlil delavca za nedoločeni čas-prva zaposlitev pred 26 leti in je bil ta predhodno prijavljen na Zavodu za zaposlovanje več kot šest mesecev. V letu 2017 nisem koristil olajšave .

Lepo se zahvaljujem za odgovor.

katka - 22.02.2019 - 15:57

https://zakonodaja.com/zakon/zddpo-2/55b-clen-olajsava-za-zaposlovanje

(2)Zavezanec lahko uveljavlja olajšavo po prvem odstavku tega člena, če zaposli osebe iz prvega odstavka tega člena za nedoločen čas na podlagi pogodbe o zaposlitvi v skladu s predpisi o delovnih razmerjih. Olajšava se lahko uveljavlja za prvih 24 mesecev zaposlitve teh oseb v davčnem letu zaposlitve in naslednjih davčnih letih do poteka 24 mesecev.

(3)Zavezanec lahko uveljavlja olajšavo v skladu s tem členom le, če poveča skupno število zaposlenih delavcev v davčnem obdobju, v katerem na novo zaposli delavca, za katerega uveljavlja olajšavo, pri čemer se kot povečanje števila zaposlenih delavcev šteje, če je število zaposlenih delavcev na zadnji dan davčnega obdobja višje, kot je povprečje 12 mesecev v tem davčnem obdobju ali manj mesecih, če je bilo to obdobje krajše. Pri ugotavljanju povečanja števila zaposlenih delavcev se zaposleni za delovni čas, krajši od polnega časa, upoštevajo sorazmerno, pri čemer se zaposleni za določen čas ne upoštevajo.