krpan in druščina postani član

Naslov teme: napotitev v tujino po 13. členu monterji in serviserji

573  14.02.2019 - 16:44h / Ostalo / Avtor: napoten / 134 / 4

Zdravo, v našem podjetju imam nalogo pridobiti A1 obrazce po 13. členu za naše monterje, ki občasno potujejo po evropi, kjer ali montirajo naše lastne stroja bodisi jih servisirajo. 

Vem, da moramo za pridobitev A1 po 13. členu skleniti z delavci anekse, kjer mora biti navedeno kam vse obstaja možnost napotitve ter za katero obdobje ( A1 je izdan za max. 1 leto, tako dolgo bi bil veljaven tudi aneks ).

Sedaj pa vprašanje. Do sedaj smo vse monterje pošiljali v tujino po statutu službenega potovanja, torej potni nalog, akontacija dnevnice in ostalih planiranih stroškov, podjetje da služben avto, rezerviramo prenočišča, po vrnitvi delavec odda nalog, poročilo, račune in naredi se obračun.

1.) Zanima me, ali lahko tudi sedaj naše delavce, ko bodo imeli A1 po 13 členu, napotimo na pot na podlagi potnega naloga ali moramo ta celoten sistem spremeniti. Glede na to da delavci ostanejo prijavljeni na zav. podlago 001

2.) ČE je potrebna sprememba, kako potem zgleda napotitev v praksi, delavec je prej prejel potni nalog in akontacijo, kaj pa sedaj.

2.) Mora aneks vsebovati navedene dodatke, ki jih bo delavec prejel dodatno k plači, npr. povečana urna

postavka za tujino ali npr. dodatek za posamezen dan v tujini.

hvala

Marja - 15.02.2019 - 10:01

Vsebina, vsebina, vsebina …

Predmet obdavčitve in okoliščine ter dejstva, ki so bistveni za obdavčenje, se vrednotijo po svoji gospodarski (ekonomski) vsebini (5. člen ZDavP-2).

 

Če imate "težavo" povezovanja vsebine z zakonsko normo, iščite zunanjo strokovno pomoč.

 

 

 

 

katka - 15.02.2019 - 10:42

jooj Marja,

pa saj to je brezplačni forum, kjer si brezplačno pomagamo med sabo.

A zdaj pa človek več ne sme kaj vprašati,da ga ne bi napotili k lastnemu računovodji, svetovalcu ali pa dali link na plačljivo stran?

predlagam, da tisti, ki je pripravljen pomagati, odgovori...tisti, ki pa ne...pa naj gre mimo takega posta..

ne pozabimo pa, da se dobro vrača samo z dobrim.

pa hvala za razumevanje:-)

Neža - 18.02.2019 - 11:46

se podpišem :) 

Dr - 15.02.2019 - 11:16

Pazite da bo na Reku porocana napotitev...loceno nocitev,dnevnice...potni nalog je se vedno. Samo poroca se drugace. Pa na placilni locite napotitev ure.