krpan in druščina postani član

Naslov teme: Postopek 42

3507  19.12.2018 - 20:52h / Ostalo / Avtor: Violica / 128 / 4

Za stranko bomo delali postopek 42. Stranka je iz Eu in nima slovenske davcne stevilke, nas je pooblastila kot davcnega zastopnika. Potrebuje kljub temu pridobiti slovensko davcno stevilko ali ne?  

rakov povratnik - 20.12.2018 - 10:56

Se opravičujem, Violica, ker te bom pustil brez odgovora, ker o postopku 42 ne vem nič... mi je pa všeč ime.

Vendar mi dovoli, da se pošalim in rečem, da ne razumem vprašanja; 42 je namreč odgovor. Seveda pa je vprašanje, kakšno je pravo vprašanje... (42 is the "Answer to the Ultimate Question of Life, the Universe, and Everything", Douglas Adams, Hitchhiker's guide to the Galaxy)

Vsi, ki jim je všeč malce nenavaden humor in so odprtega duha ter imajo obilo domišljije, knjigo zagotovo poznajo in me razumejo.

Izrekam pa iskreno sožalje vsem, ki se skozi knjigo ali knjige (v originalu gre za tetralogijo, vendar sem zasledil že izdajo, ko je v eno knjigo vezano vse) niso prebili. MImogrede, verjamem, da gre za nekakšno korelacijo med načinom razmišljanja in čtivom. Sam se npr. skozi nobeno knjigo Dostojevskega nisem uspel prebiti, kar verjetno pomeni, da bi ljubitelji Dostojevskega meni izrekli sožalje, zato še enkrat, bila je šala in brez zamere.

00 - 20.12.2018 - 16:59

rak..., 10 točk !

(od 10 možnih, da ne bo nesporazuma)

PS Pojem " ljubitelji ??? Dostojevskega " je še bolj virtualen kot Adamsovi Artur, Ford & Co

rakov povratnik - 21.12.2018 - 08:18

Evo, še en tak ;-)

Sicer pa je po mojem mnenju Marvin glavna faca. Če sem si prav zapomnil, je bil na koncu starejši od vesolja, ker je tolikokrat potoval naprej in nazaj v času.

O ljubiteljih Dostojevskega. Moja profesorica slovenščine ga je naravnost oboževala... torej obstajajo. Jaz sam občudujem njegovo vztrajnost, pisati Brate Karamazov je bilo po moje dosti večji zalogaj, kot je le-tega branje... Ša še nobenih računalnikov... Mogoče pa mu je pomagal kakšen Marvin, na eni od tistih poti v preteklost pri vračanju nazaj, kajne?

00 - 21.12.2018 - 14:51

he, he _ "profesorica slovenščine" - imel sem v mislih normalne ljudi...