krpan in druščina postani član

Naslov teme: avtomatično čiščenje na e-kartici sp

3501  19.12.2018 - 10:51h / Ostalo / Avtor: simon / 240 / 3

Ali imate tudi ostali take izkušnje:

- Zamuda (2 dneva) pri plačilu akontacije doh. - avtomatično čiščenje /prenos preplačila s "ta malih prispevkov";

- od takrat preplačilo na akontaciji - pa ne gre avtomatično v kontro - za poravnavo dolga na prispevkih?

- avtomatično čiščenje gre tudi (celo za zneske preplačil pod 1 E !!) z enih na druge prispevke.

Ali imajo davki ekstra status v primerjavi s prispevki?

Beta - 19.12.2018 - 11:52

Jaz običajno plačam ta male zneske kar za pol leta skupaj, potem mi pa vse "pokvarijo", ker mi pobirajo dol s teh prispevkov, da pokrivajo druge obveznosti. Vendar je tako, da so vse obveznosti v roku plačane, se pa zgodi sem in tja, da prepozno oddamo REK obrazec in mi zaračunavajo obresti, čeprav je bilo plačilo prispevkov isti dan kot je bilo neto izplačilo dohodkov - kot, da pozitivne obresti oni spremenijo v negativne - je še kdo to opazil?

nja - 19.12.2018 - 13:40

še večji "vic" prehitro plačilo...potem pa zadaj opomin za dolg. (dolga ni bilo, na drugem kontu, je zaradi tega avtomatizma bilo preplačilo).   Nosijo s konta na konto ko mačka mlade.

Katia - 20.12.2018 - 10:40

Se strinjam, tako prenašajo, da so dolge eKartice vse prej kot pregledne. Da ne govorimo o času, ki nam ga pobira usklajevanje. Jaz pišem dopise in oddajam kot lastni dokument. Protestirajte napačno obračunane obresti in pišite ugovore na nesmiselna večja avtomatska čiščenja oz. prošnje za preknjižbe (pobot) na pravilni konto (ponavadi tisti na katerega je bila dajatev plačana).