krpan in druščina postani član

Naslov teme: Zaposlitev pri partnerju

3417  12.12.2018 - 14:23h / Ostalo / Avtor: atis / 100 / 4

Pozdravljeni, zanima me ali me lahko zaposli partner, ceprav bi opravljala dejavnost, ki nima veze z njegovo. Razsiril bi dejavnost, tako da bi vse kar bi opravljala jaz imel registrirano. Trenutno imam veliko stroskov, kljub prihodkom. Moz pa opravlja storitveno dejavnost in ima kar nekaj prihodkov in malo stroskov. Je lahko sporno, da nebi opravljala enake dejavnosti in kako je s pokrivanjem stroskov- prihodkov, ce bi bili prilivi in odlivi od razlicnih stvari?  Hvala za pomoc. lp

B - 13.12.2018 - 08:40

Ko se zaposlite na delovno mesto opravljate vse kar je zapisano v pogodbi in še kaj več. V kolikor pa bi imeli še dopolnilno dejavnost ni težav v kolikor ne moti delodajalca.

pic - 13.12.2018 - 09:59

Seveda lahko vaš partner doda k svoji še druge dejavnosti in vas zaposli. In potem ugotavlja rezultat poslovanja skupno za vse dejavnosti brez problemov - iz davčnega vidika. Bolj vidim problem v tem, da z vašo dejavnostjo delate izgubo in ne iščete rešitev, da bi to sanirali. Ni rešitev, da se skrijete pod partnerjev dežnik, ki bi morda nekaj časa bil dovolj velik... 

pic - 13.12.2018 - 10:13

Za prenos vaše dejavnosti v firmo partnerja je potrebno pogledati tudi iz davčnega vidika, kaj se vama res izplača narediti. Zato naj vama vajino računovodstvo naredi nekaj izračunov in potem se odločite, kako naprej. 

atis - 13.12.2018 - 11:41

Se se solam in solnina je kar velika. Se pravi nebi bil problem, ce del oddelam pri njem, del pa npr. opravljam masaze, ceprav on npr. popravlja računalnike in bi bili moji računi iz cisto drugega naslova.  Hval za pomoč.