krpan in druščina postani član

Naslov teme: obračun plač in dodatkov, ter fond oddelanih mesečnih ur, za zaposlene v dejavnosti VAROVANJA

3063  06.11.2018 - 12:29h / Ostalo / Avtor: trish / 288 / 1

pozdravljeni, zanima me gornja tema ...imam par vprašanj , dilem,...

ali se smarta delavec ki dela ruski turnus : (12 ur dnevno, 12 urn nočno,  48 ur frej) drugače kot njegov sodelavec, ki dela v isti firmi, isti dejavnosti varovanja , ( le da slednji dela 8 urni delvanik od pon  do petka - ker je npr. administrativni delavec)

- se tema dvema delavcema različno obračunavajo : malica npr ( koliko dobi na dan prvi in koliko drugi) , ali prevoz na delo (po katerem ključi se obračunava prevoz  prvemu delavcu , ki gre fizično 16 x na mesec na delo : po kilmetru, po mesečni, po enosmerni karti ?) oz. drugemu ki se mu verjetno vzame mesečena ,ker hodi na delo dnevno ( 20x na mesec cca)

- oz.  je pri omenjenima delavcema razlika v fizično oddelanih urah na mesec ( če je v dotičnem mesecu, recimo oktober,  državni praznik).

Naj bi delavec, ki dela 12 urni turnus : moral fizično oddelati 184 ( torej notri prinesti tudi 8 ur praznika). medtem ko delavec ki dela 40 urnmi tedenski delovni,  fizično oddela 176 ur, 8 ur za praznik pa vseeno dobi plačanih, kot vsak slo državljan, kljub temu da tisti dan fizično ni delal. ker je tako po zakonu, če se ne motim.

Če kdo obvlada in je pripravljen deliti mnenje oz znanje se priporočam ( lahko tudi preko maila ).

že v naprej hvala .

B - 07.11.2018 - 08:47

Pomemben je mesečni font ur. V kolikor ga delavec , ki dela 12 ur s plačanim praznikom presega, se obračunajo nadure, ali beleži ura za koriščenje s tem da nadurni dodatek izplačate. Za 12 ur dela gre en prevoz na delo in malica po Uredbi ( povečana malica za dodatne 4 ure). V kolikor gre za nočne ure dela sledi dodatek. To je vse dokaj enostavno.