krpan in druščina postani član

Naslov teme: A se hecajo?

3001  25.10.2018 - 22:33h / Ostalo / Avtor: AnA / 124 / 9

Vrhovno sodišče je pritrdilo javnemu uslužbencu: javni uslužbenci so upravičeni do ugodnosti izredni dopust za prvi dan šole njihovih otrok.

Kaj pa mi v zasebnem sektorju?

optimist - 26.10.2018 - 05:40

Odlično, bodo delali en dan manj škode

Hellma - 26.10.2018 - 06:52

Zakaj pa nebi dali redni dopust, zakaj izredni? A niso učiteljice tudi javne uslužbenke? Sicer pa, a nas lahko še kaj preseneti...

IO - 26.10.2018 - 07:33

Tipično za večino javnih uslužbencev. Prvo vprašanje in najpogostejše vprašanje s katerim se ukvarjajo je Kakšne so moje pravice? V gospodarstvu potencialni delavec, ki najprej vpraša kakšne so njegove pravice postane takoj bivši!

kk - 26.10.2018 - 08:52

saj imajo tudi dopusta toliko da ga težko izkoristijo - kje v gospodarstvu ga pa imajo toliko kot oni

Maca - 26.10.2018 - 08:55

Maaaahhhh, nori so in pohlepni. Ali sploh poznajo to, da pravice izhajajo iz opravljenih dolžnosti?? In kolikor zaslužiš, ali pa davkov pobereš, toliko lahko deliš?! Moram pa rečt, da ni ves javni sektor problematičen, sploh "J" skupina je večkrat prezrta. Mislim da so pri nas bolj problematični razno-razni javni zavodi za kar nekaj,......namenjeni.....ne vem čemu.....

Predvsem sem pa žalostna, saj jim sploh ni za nas ljudi, včeraj je bila šansa, da bi dobili pred krizni DDV nazaj, pa ja vladna koalicija na žalost drugačnega mnenja.

Vsakič, ko pridem iz tujine nazaj sem malo žalostna......res smo v Butalah! 

Pa srečno v tej "zamučkani" in polni nekih predpisov, ampak lepi Sloveniji.

kofetarka - 26.10.2018 - 12:10

Tudi sama imam velikokrat  negativno mnenje o oslužbenccih  v javnem sektorju.  A me kljub temu moti, da pa vsi  najboj kritizirate učitelje. Zakaj bi bili ti manj vredni, kot npr. oni na statistiki? 

Ali niso ravno učitelji tisti, ki naše otroke učijo in jih na nek način  usposabljajo za življenje? Ali ste se glede dopusta učiteljev kdaj vprašali, ali ima morda tudi on otroka, ki bi ga moral 1. septembra spremljati v šolo, pa ga ne more.  

Dajmo se malo umiriti, no. 

ravnatelj - 29.10.2018 - 06:40

Učitelji so zakon! Njihovo odgovorno delo je težko, zato odhajajo delat malo kasneje in odhajajo domov malo prej. Mislim, oz. vidim da to traja od 7 ure do 12 ure. Po hudem delavniku pa so čisto, ali pa bolje "ful ubiti". Torej niso manjvredni ampak "ful ubiti".!

xxx - 29.10.2018 - 09:54

Je bilo podano tolmačenje, da če bi nekdo iz gospodarstva tožil delodajalca za izredni dopust za prvi šolski dan prvošolca, da bi mu sodišče tudi pritrdilo (glede na sodno prakso)... torej se mora nekdo opogumiti in sodno izterjati izredni dopust... Drugače pa so tudi v gospodarstvu razlike...npr. trgovine so na praznike po novem zaprte z razlogom, da morajo imeti tudi trgovci čas za družino...kaj pa gostinci? Zakaj pa oni ne bi imeli frej za praznike? Pa še vsi ostali ki morajo delati na praznike... 

Cicero - 31.10.2018 - 09:01

Namesto kritike in slabe volje raje vprašajte zakaj vaša kolektivna pogodba nima enake ali podobne določbe.

Svojo slabo voljo raje izlijte na vaše super predstavnike, ki so vas "kvalitetno" zastopali.

Zakaj ste kritični do uspešnih, raje se učite od uspešnih.

 

Država kot delodajalec je pač pokleknila pred nekim sindikatom. Z moje strani ima tak sindikat vso moje spoštovanje in je uspešen v zastopanju svojih članov. Ne glede na to, na kateri strani sem.