krpan in druščina postani član

Naslov teme: DAVČNI OBRAČUN IN RAČUNOVODSKI IZKAZI V PRIMERU STEČAJA

2907  16.10.2018 - 10:26h / DDPO / Avtor: špela / 137 / 5

Pravna oseba nad katero se je začel stečajni postopek na podlagi prvega odstavka 368. člena ZDavP-2 sestavi davčni obračun po stanju na dan pred začetkom stečajnega postopka,  in ga davčnemu organu predloži najkasneje v 30 dneh od dneva, ko se je začel stečajni postopek. 291. člen ZFPPIPP  sestavo in predložitev davčnega obračuna na dan pred začetkom stečajnega postopka z vsebino in v rokih, ki jih določa ZDavP-2, izrecno nalaga stečajnemu upravitelju.

1.   Kdo torej odda davčni obračun ter računovodske izkaze na AJPES, stečajni dolžnik ali stečajni upravitelj?

2.   Kdo  odda  obračun DDV , kdaj in katero obdobje   v skladu 7. odst. 88.člena ZDDV.   

 

Če ima kdo izkušnje s stečaji prosim za pomoč.

valat - 17.10.2018 - 09:38

Za obračun DDV ne vem, logično bi pa bilo da to opravi računovodski servis.

 

Davčni obračun in računovodske izkaze izdela in odda računovodski servis, oddano dokumentacijo bo želel (zahteval) stečajni upravitelj (potrjeno oz. izpisano tako, da se vidi elektronsko potrdilo o oddaji).

 

Navedeno je veljalo (letos) za osebni stečaj s.p.

 

Lep pozdrav!

B - 17.10.2018 - 10:36

Kdo opravi končni obračun določa stečajni upravitelj, ki je tudi plačnik storitve.

Mila - 17.10.2018 - 12:04

Sem imela primer, ko je podjetje šlo v stečaj, pa sem morala kar sama vse bilance narediti in nisem dobila niti solda .... je rekla stečajnica, da ni sredstev; pa se mi ni zdelo vredno prerekati, da ona pa dobi solde in sem naredila brezplačno 

nja - 17.10.2018 - 14:33

ahhhh to je večni problem in groza, veliko stečajnih upraviteljev je tudi zelo nesramnih in osornih do računovodskega servisa. Jaz predlagam, da se probaš kulturno pomenit, pisno domenit, da ti stečajni upravitelj plača fakturo, ki jo boš izdala upravitelju. Uporabi iskalnik, je že precej pihanja jeze in nekaj tudi koristnih predlogov kaj storiti. 

Kaj ni sredstev? Za vsak stečaj, dobijo cekine okoli 3000 eur. Mi se po novem strank, ki ne obetajo, na daleč ognemo. Strank ki vmes začnejo bluzit in se vidi, da bo kanta brez dna, hitro prekinemo pogodbo. Trkam na les, da je tak dosedaj samo eden.

B - 17.10.2018 - 15:09

Ponovno!

Ne biti sentimentalen do stečajnikov. S stečajem nimate več pogodbe za delo in jo mora stečajnik obnoviti ali izdati naročilo. Torej vaša  odločitev je ali želite delati za stečajnika. Za svojo rit vedno poskrbijo in to dobro.