krpan in druščina postani član

Naslov teme: verižni posel

2807  02.10.2018 - 17:18h / DDV / Avtor: BarBara / 86 / 2

Slovensko podjetje (C) od drugega slo podjetja (B) kupi blago. Blago potuje iz IT v DE. Vsi udeleženci so zavezanci za DDV. Slo podj. C izstavi račun slo podj. C račun z slo DDV-jem. Račun se evidentira v KPR. SLO podj. C izstavi račun podjetj iz DE z obrnjeno stopnjo.

Ali je to pravilno?

Hvala

Uredništvo - 03.10.2018 - 08:32

Premalo podatkov.

Če prav razumemo oz. predpostavljamo potek transakcij, kot ste jih opisali, potem ne bo šlo tako (popravite, če se motimo) - gre za verižni posel med (najmanj) štirimi udeleženci:

- IT (kot glavni dobavitelj - proizvajalec); Blago gre iz Italije neposredno v Nemčijo, za edini prevoz blaga poskrbi recimo IT;

- SI-1 (vaš B)

- SI-2 (vaš C)

- DE (končni pridobitelj blaga).

Glavno kar je pri tem je odgovor na vprašanje, kateri transakciji se pripiše prevoz blaga v povezavi z dobavo znotraj Unije? Le tista dobava, kateri se pripiše prevoz blaga, je lahko oproščena plačila DDV znotraj Unije. Vse druge dobave blaga so opravljene brez prevoza in posledično je kraj dobave tam, kjer se nahaja blago, ko se opravi dobava blaga. Posledično, če je to na ozemlju Nemčije, morata B in C pri prodaji blaga obračunati nemški DDV..


To je le ena izmed možnih variant, saj ne poznamo podatkov in toka blaga ..


PS: popolna davčna rešitev:

http://www.superdavki.com/home

PS2: vabljeni na mali in veliki DOHODNINSKI MARATON:

http://www.davkoplacevalci.com/spodsekajmo-neznanje/aktualno

BarBara - 03.10.2018 - 17:16

Ja blago bo dobavljeno iz IT v DE.