krpan in druščina postani član

Naslov teme: subvencija in refundirana boleznina

2791  30.09.2018 - 14:49h / Ostalo / Avtor: prekršek / 135 / 2

Zaposlili smo delavko, ki je po spletu okoliščin takoj pristala na večmesečni bolniški. Za delavko smo sklenili pogodbo z Zavodom in smo bili upravičeni do subvencije (polovico subvencije smo že prejeli, polovico prejmemo čez nekaj mesecev). Delavka je bila na naših stroških samo nekaj več kot 30 delovnih dni, zdaj pa zanjo prejemamo refundirano boleznino. Smo v dilemi, da ne bomo storili kakšnega prekrška, saj bomo zanjo 2-x prejeli proračunska sredstva. Ali ima kdo podoben primer in nam lahko svetuje, ali smo do subvencije sploh upravičeni?

rakov povratnik - 01.10.2018 - 07:18

Ta zadeva, ta refundacija, je po mojem mnenju namenjena nadomeščanja delavca na bolniški. Gre za preprosto logiko: delavca zaposliš, ker imaš zanj delo. Če gre na bolniško, tega dela ne more opravljati, ergo zaposliš nekoga drugega, da opravlja to delo. Ker uveljavljaš refundacijo za boleznino za 1. delavca, imaš na koncu še vedno strošek enega delavca in si še vedno upravičen do refundacije.

Se mi pa zdi, da vi niste zaposlili nobenega drugega, v tem primeru pa bi se utegnilo zgoditi, da za čas bolniške do subvencije niste upravičeni...

pic - 01.10.2018 - 09:04

Nikjer ni napisan pogoj, da moraš zaposliti novega delavca  na mesto tistega, ki je na bolniški za čas refundirane bolniške. Delo se lahko razporedi še kako drugače. Milim pa, da vam  subvencija pripada, oziroma povprašajte še na zavod, če v pogodbi nič ne piše o takem primeru.