krpan in druščina postani član

Naslov teme: Refundacija ZZZS - znesek odprtih postavk

2463  23.08.2018 - 12:04h / Ostalo / Avtor: drevo / 95 / 10

Pozdravljeni, naša referentka na zzzs je izredno neprijazna. Ko sem jo klicala, če mi zaupa dolgovan znesek za refundacije za boleznine mi je odgovorila, da moram imeti jaz to informacijo in mi zneska ni zaupala. Zaradi predaje posla in neusklajenih temeljnic iz preteklih let za povračilo refundacij bi rada dobila s strani zzzs odprte postavke npr. na dan 30.6. To sem referentki tudi povedala .... Ali zahtevam preveč? Kako vi postopate v tem primeru? Hvala za pomoč in usmeritve.

IO - 23.08.2018 - 12:12

V takšnem primeru pisno zahtevajte podatke za uskladitev stanja in ga naslovite na to referentko in nadrejeni osebi te referentke.

sončnica - 23.08.2018 - 14:17

OE Nova Gorica?

drevo - 23.08.2018 - 14:55

OE Ljubljana. Postopala bom kot je predlagal IO. Hvala.

ena - 24.08.2018 - 09:33

Te refentke so same sebi namen. Nekoga, ki samo kljuka z rdečim (dobesedno) svičnikom naše podatke in preži na najmanjšo napako, resnično ne potrebujemo (plačujemo). Na zzzs imajo vse podatke in bi lahko, v duhu vitkega državnega aparata, obračunali in izplačali nadomestilo direktno zaposlenemu (kot plačujejo za s.p.-je ali kot se izplačuje nadomestilo za porodniški). Da bi se vsaj malo odkupile za neproduktivno kljukanje, bi v primeru zavrnitve zahtevka, lahko zaupale nepravilnost, ki so jo ugotovile. Niti pod razno. Iz njihovega suhoparnega dopisa prav spriča arogantnost in samozadostnost (ha, spet smo vas). Še en primer več, ki dokazuje, da zdravstvo ne rabi več denarja ampak korenito reorganizacijo. Ste že slišali nekoga iz njihovih vrst, ki bi dejal, da imajo tudi notranje rezerve?

katja - 24.08.2018 - 12:12

Prejšnji mesec sem na ZZZS odnesla zahtevek za refundacijo in zaprosila referentko, če mi lahko preveri podatke za delavca , za katerega nisem bila prepričana, da imam pravilne podatke za izračun osnove za nego. Pa mi je odgovorila, da oni (ZZZS) to ne počno, da ima ona tako in tako preveč dela in ,da naj od delavca  pridobim dohodninsko odločbo za leto 2017.

No, danes sem dobila zavrnitev zahtevka za tega delavca – celostranski dopis, izpis izplačil za 2017, pa kuverta, pa poštnina …..po mojem vse nepotrebno , če bi mi namesto izgovorov in očitkov namenila tisto minutko za preveritev ….

 

DASA - 27.08.2018 - 09:07

Ja, res je obup. Sploh sedaj, ko na dohodnini ni božičnic... kje je kdo, ki bi naredil red na ZZZS ?

vesna - 27.08.2018 - 14:05

Tudi sama imam iste izkušnje in ugotavljanja ter se popolnoma strinjam z vami. Naj jim že nekdo razloži, da bi bilo zelo dobro, če bi nam bili v pomoč in da jih ne kličemo, ker nam je dolgčas ampak želimo pravilno vložiti zahtevek za refundacijo. Tudi sama prijaznost jim je tuja.... Vse to dokazuje, da te referentke niso nikoli delale v gospodarstvu, kar bi bilo nujno potrebno, ker se potem ne bi tako grozno obnašale in bi nas mogoče celo razumele...

Joc - 28.08.2018 - 11:00

Da imamo nekaj identičnih primerov, ko smo dedektivi z iskanjem ustrezne osnove za obračun refundacij.
Zavrnjeni zahtevki prihajajo po 3 mesecih. V primeru da je bila refundacija obračunana preveč niti v REK obrazcu tekoče plače ni možno popravljati višine refundiranega zneska.
Zelo zelo dobro bi bilo, da bi lahko spletno (z ustreznim pooblastilom) preverili osnovo za obračun refundacije posameznega zaposlenega, preden se zadeva obračuna pri sami plači, odda vse REK obrazce in delavcu izplača. Žal je primerov neujemanja mnogo, velikokrat tudi ne po naši krivdi.

Iva - 28.08.2018 - 11:39

Kakšna pooblastalia in preverejanje. To je birokracija sama sebi namen. Imajo vse podatke. Če jim res kaj manjka, naj dodelajo individualni REK. Skupaj s FURS, ZPIZ in CSD naj glave skupaj staknejo in začnejo racionalneje in efektivnješe (so)delovati. Sledi  sprememba zakonodaje glede izplačila nadomestil in... to je to. Potrdilo o zadržanosti bi delodajalcu služilo samo kot opravičilo za upravičen izostanek z dela. Istočasno bi se podatki (od izdajatelja potrdila, ne delodajalca) posredovalo direktno na zzzs, le-ta izvrši plačilo upravičencu direktno. Izračunano tako ali tako že imajo... 

zzzs - 08.09.2018 - 17:43

seznam odprtih postavk lahko dobite, če pošljete svoj mail, in DŠ pravne osebe za katere želite podatek.

 

Lep dan