krpan in druščina postani član

Naslov teme: Prekinitev pogodbe

1882  30.05.2018 - 10:24h / Ostalo / Avtor: delodajalec / 216 / 4

Pozdravljeni,

 

prosim, ce mi lahko svetujete kaj narediti. Delavec je imel pogodbo za dolocen cas, izrocena mu je bila nova pogodba za dolocen cas, katere ni podpisane prinesel nazaj. Delavec je na istem delovnem mestu delal 14 dni. Sedaj pa ga na delovno mesto vec ni. Delavec se ne javi, kljub poslanem mailu,telefonu... Kako ga odjaviti? Vem, da ob nepodpisu pogodbe se je delovno razmerje spremenilo v nedolcen cas. Kako pravilno ukrepat? Lp

Matej - 31.05.2018 - 07:14

Če prav razumem, je delavec prišel na delo, ni pa podpisal nove pogodbe o zaposlitvi? Tukaj je bila vaša napaka, ker ste dovolili, da hodi na delo, čeprav nima podpisane pogodbe.

V kolikor ste vi njemu ponudili pogodbo za določen čas, potem se delovno razmerje ne spremeni v nedoločen čas.

Imate možnost da ga odjavite po stari pogodbi, drugače pa mu morate dokazovati krivdni razlog, ker kljub razporedu ne hodi na delo, kar pomeni kršitev pogodbe o zaposlitvi (katere ni podpisal...).

J - 31.05.2018 - 07:51

V kolikorga po izteku rokam po prvi pogodbi ni bilo več na delo, je povsem razumljivo, da ne želi nadaljevati dela po novi pogodbi. Torej, odjavite ga od zavarovanj. V kolikor je pa nadaljeval delo po novi pogodbi, sledi izredna odpoved po 5 dneh neupravičene odsotnosti z datumom zadnjega dne dela.

nja - 31.05.2018 - 11:00

Napak ste postopali, ker ste mu pustili delat brez veljavne pogodbe. Opcija-pokčičete sorodnike, policijo v skrbi za njegovo dobrobit? Še prej preverite njegov FB, Instagram, če ni šel na dopust. Sicer pa ima do sedaj koliko zaporednih plavih, je  že 5 dni? Kar je zadosti za izredno odpoved. 

delodajalec - 31.05.2018 - 11:52

Pozdravljeni, hvala za vasa mnenja. Ja, vem, da sem ravnala narobe, ker sem mu dovolila delat brez podpisane pogodbe. Pac sem zaupala. Dobra sola za naprej. Ker bi rada ravnala prav ob izredni odpovedi me zanima, kako pravilno cez postopke, da ne bi bilo kaj narobe. Posljem po posti s povratnico izredno odpoved s torkovim datumom ko ga vec ni bilo. Posljem v ponedeljek, ko je 5 dan? Prva pogodba je bila za 1 mesec, potem pa je delal 14 dni brez podpisane pogodbe. Ta pogodba je bila za 1 leto. Verjetno mu pripada tudi regres za 1 mesec? Kaj pa odpravnina?