krpan in druščina postani član

Naslov teme: ODPIS OS

5441  29.12.2002 - 17:58h / Ostalo / Avtor: LILE / 90 / 3

Knjigovodja zahteva od mene odpisni list za 5 let star stroj, ki sem ga vrgel stran, da ga bo lahko brisal iz registra. Kako naj oblikujem odpisni list in ali moram za to imenovati komisijo?? sem s.p. in sam opravljam dejavnost.
Hvala

buco - 30.12.2002 - 10:26

Vprašajte svojega knjigovodjo. Bo pa že vedel kaj zahteva!

Neja T. - 30.12.2002 - 15:52


Če ste stroj vrgli stran,je zdaj vprašanje, kako. Tudi jaz vodim knjige za s.p. in naredili smo takole: stroj smo odpeljali na deponijo preko firme, ki je registrirana za odvoz psebnih odpadkov. Oni so nam izdali zapisnik o prevzemu in uničenju in še račun za opravljeno storitev, tako da lepše res ne more biti. Velja pa v vsakem primeru, da ko odpisuješ osnovno sredstvo, moraš razpolagati z dokumentacijo bodisi o uničenju-komisijsko, bodisi
samo z listkom-potrdilom od Snage ali ne vem koga pač, da so ga res prejeli na deponijo. Drugače vam žal ne vem pomagati. Lep pozdrav.

Matjaž K - 30.12.2002 - 19:28

Podjetnik s.p.
Podjetniška4
007 Podjetniška vas

Odpisni list
Zap. št:
Datum poslovnega dogodka:
Kraj izdaje listine:

Vsebina poslovnega dogodka:
OS X je postalo neuporabno zaradi razloga Y.
Zato kot Podjetnik s.p. podajam sklep, da se OS X izloči iz uporabe.
Ker je OS X postalo v celoti neuporabno in se ga tudi ne da prodati, se izloči iz poslovnih sredstev na način, da se OS X odpelje na odpad.

Navedba morebitne neodpisane vrednosti pred prenosom med OS izven uporabe oz. izločitivjo iz poslovnih sredstev = (če ima OS še neodpisano vrednost, je to prevrednotovalni poslovni odhodek).


Podpis, žig
Priloga:
listina, ki dokazuje, da je OS bilo dano na odpad (v zvezi s tem berite komentar Neje T.)

LP