krpan in druščina postani član

Naslov teme: Račun Hrvaška DDV

1582  19.04.2018 - 09:18h / DDV / Avtor: Simona / 100 / 2

Smo društvo nezavezanci za DDV in prejeli račun za storitve od Hrvaškega zavezanca za DDV brez obračunanega DDV - sklicujejo se na reverse charge..vendar menim, da to ni prav...?

Uredništvo - 19.04.2018 - 18:48

Pomembno pri tem je, kakšne storitve so vam bile opravljene? V kolikor se kraj opravljanja storitev opredeli ozemlje Slovenije na podlagi splošnega pravila (44. člen Direktive Sveta 2006/112/ES oz. prvi odstavek 25. člena ZDDV-1) - kraj je tam, kjer ima naročnik sedež dejavnosti, potem se štejete za plačnika DDV na podlagi 3. točke prvega odstavka 76. člena ZDDV-1. Pred opravljeno storitvijo bi morali pridobiti ID številko za namene DDV (t.i. atipični davčni zavezanec). Seveda, v kolikor se  štejete za davčnega zavezanca, ki opravlja ekonomsko dejavnost ... itd. 

Če ste kot društvo, ki opravlja nepridobitno dejavnost in se ne šteje za davčnega zavezanca (torej ne opravljate nobene ekonomske dejavnosti ...), potem je kraj opravljanja storitev skladno s splošnim pravilom na Hrvaškem, kjer ima izvajalec sedež dejavnosti ... itd.

Vse odvisno od vašega "statusa" in vsebine opravljene storitve.

PS: vabljeni na praktično davčno izobraževanje pod naslovom mali in Veliki DAVČNI SODNI MLINI:

http://www.davkoplacevalci.com/spodsekajmo-neznanje/seminar/118/maliveliki-davni-sodni-mlini---praktino-davno-izobraevanje

Simona - 20.04.2018 - 07:45

Gre se za stroške promocije na hrvaškem, kot društvo opravljamo delno pridobitno in delno nepridobitno dejavnost. Hvala