krpan in druščina postani član

Naslov teme: detaširani delavci - plačilna lista - 2 x rek1 (1001,1091)

1446  06.04.2018 - 12:24h / Dohodnina / Avtor: Janko / 324 / 2

Kako boste reševali plačilne liste in oddajo REK obrazcev, če bo delavec napoten le za en teden v mesecu in še to sredi meseca?

Jasno je da bosta 2 REK obrazca?

Kako deliti olajšave, dohodnino, itd...

Boste naredili eno plačino listo in bo program sam delil na dva REK obrazca morda na osnovi ur? Čakamo na rešitev programerjev?

Kako bo s stimulacijo in drugimi dodatki (delovna doba)? Kam jo obesiti?

Seny - 09.04.2018 - 08:19

sanja se nam ne. improviziramo in trenutno delamo po dve plačilni in dva reka. imam tudi primer tri plačilne. svašta. totalen kaos. na zzzs-ju so rekli da za vsako novo obdobje a1 nova odjava in prijava, enako velja za vikende, magari 10 plačilnih v enem mesecu za delavca. halooo?! kaj se grejo. upam da bodo programerji pogruntali kakšen sistem. zaenkrat sem prijavljena na izobraževanje Napotitve kreativnosti (davčna hiša bilans) in upam da nam tam povedo kaj bolj konkretnega, ker mi imamo namreč veliko ljudi kateri večkrat mesečno oddidejo na delo v nemčijo. to si nekdo neke zmisli mi pa naj to udejanimo. nihče ne pomisli da pa v praksi mogoče pa le to ne bo izvedljivo :(

aninag - 10.04.2018 - 20:53

Pri nas plače na ta način obračunavamo že četrto leto. gre za plačilne liste napotenih delavcev in pri tem ne gre za delitev olajšav in dohodnine. REs sta bila do starega leta 2 REKa oz. vse je lahko bilo na dveh papirjih. Sicer pri nas to bolj podrobno pokriva sodelavka. So pa programerji že predpripravili enotno plačilno listo in en REk, po katerem že vnašamo podatke pri pripravah plač. FURS seveda še nima pripravljenega sistema, da bi mu lahko že od januarju naprej oddajli te nove obrazce, zato jih bomo morali oddajti za nazaj in seveda upamo, da imamo pravilno tehnično pripravljeno.  Kar pa še v nadaljevanuu ne smete pozabiti, so še M4 podatki. Vsaka prijava in odjava A1 je v M4 tudi vedno nova vrstica.