krpan in druščina postani član

Naslov teme: (pre)prodaja izdelkov

1377  30.03.2018 - 11:33h / Ostalo / Avtor: trgovina / 80 / 2

Sem šudent in nameravam pričeti z dejavnostjo. Zbiram prve informacije, zato vas prosim za nasvet. V EU bom nabavil nekaj artiklov in jih bom v SLO prodal fizičnim osebam. Pri tem jim bom izdal račun, preko S.P., ki ga bom odprl (in se odpovedal statusu študenta). Ali moram v ta namen registrirati trgovsko dejavnost? Upam, da kakšnih posebnih dovoljenj ne rabim? Verjetno  mi DDV zavezanec še tudi ni potrebno postati na začetku? Hvala in lepe praznike vam želim...

vili - 31.03.2018 - 10:29

Ali moram v ta namen registrirati trgovsko dejavnost?"


Ne, lahko registriraš dejavnost "Pomoč ljudem, potrebnim pomoči" ali Very new age ali ...

Martin Krpan - 31.03.2018 - 11:36

Na kratko - prvo potrebujete DOBRO zunanje računovodstvo, da zadeve v temelju nastavite, kot je to potrebno. Če nimate denarja za "dobrega računovodjo", potem se ne "igrajte" s podjetništvom :).

 

Kot drugo - če boste blago kupovali v drugih državah članicah pri drugih davčnih zavezancih, katerih blago bo "končalo" svojo pot v Sloveniji, boste morali pri "limitu" teh nabav nad 10.000,00 EUR že pridobiti SLO ID številko za namene DDV ne glede na obseg realizacije v Sloveniji!!!

 

Glede "dovoljenj" - pri davkih to ni tako zapleteno (samo da plačujete davke :)), pri kakšni trgovini s prehrambenimi artikli pa lahko tudi naredite "doktorat" iz raznih področij ...

 

Skratka, ne želim vam odvzeti volje do podjetništva, obilo sreče in uspehov na vaši podjetniški poti. In ne pozabite - kot s.p. odgovarjate za vse "potencialne bedarije" z vsem svojim premoženjem, pri d.o.o. pa samo z vložkom v gospodarsko družbo ... zato je tudi tukaj potrebno biti previden.