krpan in druščina postani član

Naslov teme: NOVA KBM d.d.

1217  20.03.2018 - 19:56h / Ostalo / Avtor: Ira / 113 / 7

Nova KBM pošilja dopise strankam, v katerih zahteva podatke o največjih dobaviteljih, kupcih, medsebojne pogodbe o poslovanju ter kopije izdanih faktur.

Ima kdo podobne izkušnje ?

 

Meni se ne zdi prav izdajati poslovnih skrivnosti, ker od banke ne zahtevajo nobenih kreditov, garancij ali podobnih stvari.

 

Hvala za komentarje

 

Ana - 21.03.2018 - 07:46

Tudi nam so poslali enak dopis preko meila. Sem odgovorila, da jim lahko posredujemo samo bilance, ostalo je poslovna skrivnost.

Čudno, kaj se dogaja na NKBM d.d.

Opa Zovalec - 21.03.2018 - 07:59

Od mene teh podatkov ne dobi nobena banka. Najprej naj podajo zakonsko osnovo za take neumnosti. Če imajo kaj takega zapisano v splošnih pogojih, pa pot pod noge...

 

Sicer pa velja zlato pravilo, da banka podatkov ne zahteva preko e-pošte. Če že, potem vas naj kontaktira vaš skrbnik vsaj po telefonu, ali pa naj dvigne rit in pride osebno do vas!

Ira - 21.03.2018 - 11:57

Pozivi prihajajo po mailu. Tudi jaz sem istega mnenja. Poklicala skrbnika in vprašala kaj bo, če podatkov ne pošljemo. Pravi, da bodo redno pozive pošiljali, dokler ne bodo imeli podatkov.

 

 

Opa Zovalec - 21.03.2018 - 15:01

Potem pa si naj kar delajo stroške. Odkar so podatki o poslovanju javno dostopni na JAPES-u me banka ne prepriča, da za vodenje TR dobi od mene še bilo kaj. Drugo pa je, če se bom hotel zakreditirat in bom za zavarovanje plačila ponudil terjatve. Samo v takem primeru bi jim dal to, kar zahtevajo od vas. Ampak dvomim, da ste taki đeki, da bi bi NKBM dobili kredit zavarovan s (z bodočimi) terjatvami...

Martin Krpan - 22.03.2018 - 11:48

Jaz NOVI KBM kar skozi okno pomolim iztegnjeno roko z iztegnjenim sredincem :) - podobno tudi izvedel SKB banki (obe banki vidim kar direktno iz mojega okna v pisarni - kakšen srečnež :))).

 

00 - 22.03.2018 - 16:35

... 

kaj bo, če podatkov ne pošljemo. Pravi, da bodo redno pozive pošiljali, dokler ne bodo imeli podatkov.

 

 

(bančni kodeks Združenja bank Slovenije)

III. ODNOS ČLANICE ZBS DO STRANKE 3.1 Upoštevanje potreb in želja

Članica ZBS mora v okviru svojih možnosti upoštevati želje stranke in njene potrebe ter si prizadevati za izpolnitev njenih pričakovanj. Odklonitev mora biti skrbno pretehtana, utemeljena in vedno izražena v mejah vljudnosti.

Zanimivo bi bilo slišati komentar na to temo predsednika tega združenja (sedanjega - sicer ne vem, kdo je) in prejšnjega - Arharja, ki je tudi podpisan pod kodeks.

PS Slednji bi morda našel čas za komentar, saj je kot penzjonist brezplačni (pro bono) svetovalec Barbike.

pic - 22.03.2018 - 17:48

Ob tem komentarju sem pomislila, da je to podobno ameriškemu "poslovanju"; no danes na spletu preberem, da so trije američani dejanski lastniki te banke. Ko bomo podarili (ne prodali !) še ostale naše banke tujcem, potem bomo vse dokumente znosili na pulte bank, tudi spodnje hlačke, če bodo zahatevali. 

Verjetno ste brali kakšno knjigo Robeta T. Kiyosakija in njegov nasvet je, da če želiš (p)ostati bogat, postani lastnik banke, ne pa, da hodiš v sosedovo...