krpan in druščina postani član

Naslov teme: prefakturiranje-NUJNO!

5402  24.12.2002 - 12:36h / Ostalo / Avtor: Živa / 84 / 4

Smo zveza društev in imamo le delno priznani vstopni davek.
V novembru smo gostili goste iz evropske federacije. Hotelski račun za pogostitev je glasil na nas, katerega smo tudi plačali. Sedaj pa so se z ministrstvom dogovorili, da bodo to pogostitev plačali oni. Ne vem kako naj ta račun prefakturiram zaradi DDV-ja. Mi si ga nismo priznali, ker smo smatrali, da so to stroški reprezentance.
Če te stroške zaračunam naprej v takšni obliki, kot smo prejeli račun, imamo obveznost plačila DDV-ja. Torej bomo prejeli manj, kot nas je stalo.
Prosim za pomoč.

ah - 25.12.2002 - 13:38

To so storitve,katerih se vstopni DDV ne sme odbijati.
Predlagam, da račun izstavite takšnega kot ste prejeli: storitev + ddv in na to obračnate DDV, katerega odvedete državi. Tako dobite nazaj tisto kar ste plačali.

Živa - 25.12.2002 - 20:04

Ah, ja pa če sem rekla, da imamo odbitni delež vstopnega DDV-ja. Tako in tako pa si nismo priznali vstopnega DDV-ja, ker so to stroški reprezentance. Če prefakturiramo naprej v takšni obliki z obračunanim davkom, bomo državi odvedli davek, nam pa bo ostal samo neto brez DDV. To se pravi, da smo na slabšem za obračunani DDV.
Mogoče ima kdo še kako drugačno mnenje ali razmišljanje.
Hvala in lep pozdrav vsem tistim, ki tudi na Božič mislijo na službo.

R - 27.12.2002 - 07:31

Poskusite z zahtevkom za refundacijo. V tem primeru je vaš strošek vaše delo. Zahtevku priložite kopijo računa. Lp

jana - 29.12.2002 - 09:08

Dogovorite se in podpišite pogodbo z ministarstvom, da ste nekaj plačali v njihovem imenu i za njihov račun.To potem ni za vas strošek ( zakaj sploh mislite, da je to reprezentanca, ali ste gostili vaše poslovne partnerje, ali je to bil kakšnen projekt?)denar, ki ga prejmete, pa ni prihodek.Če knjižite na reprezentanco je 30% obdavčeno!!! Le premišljujem,!?