krpan in druščina postani član

Naslov teme: KAKO ZMANJŠATI DAVČNO OSNOVO?NUJNO!!!!!!

5390  23.12.2002 - 18:10h / DDPO / Avtor: EDORA / 93 / 4

Pozdravljeni!
Nujno bi potrebovala odgovor ali namig na naslednja vprašanja. Vem, da vse piše, vendar se obračam na vas, ker imam totalno gužvo in ne utegnem pobrskati po literaturi,odgovore pa potrebujem čimprej.

1. Ali gre operativni leasing v celoti v odhodke, čeprav nismo še vseh obrokov plačali????

2.Kaj se zgodi, če podjetje kupi vrednostne papirje na dan 27.12.2002? Ali mi to znižije davčno osnovo????

3. Res sem obupana, vendar moja stranka ko sem mu dala zadnje podatke pravi, da je davčno osnovo potrebno znižati za 5.000.000,00 sit. Vse stroške podjetja sem maksimalno upoštevala. Podjetje ima 1 zaposlenega - arhitekt. Tako sedaj veste tudi s čim se podjetje ukvarja???
Kaj lahko še zadnjo minuto naredim,da bi znižala osnovo???
Ali naj predlagam nakup vrednostih papirjev, nepremičnin, kakega kredita .... ali imate kak drugi dober predlog???
Že vnaprej se vam zahvaljujem in vsako mnenje ali nasvet je dobrodošel; samo ne mi pravit, kje sem bila do sedaj, ker ni moja krivda. Stranko sem dobila v tem trenutku in je moj osebni prijatelj, zato mu ne morem rečt da ne in tudi nimam rač. servisa, ampak delam na nekem podjetju v računovodstvu,to sem vam povedala zato, da ne bi kdo dal pripombe, da vodim knjige brez znanja.
Lep pozdrav!

dacar - 23.12.2002 - 21:30

Torej fušaš ali lepše povedano delo na črno?
Pa si se sama prijavila.

MARTIN KRPAN - 24.12.2002 - 06:46

Zraven znanja so potrebne tudi izkušnje. Zadnjo sekundo brez tveganih improvizacij ni moč storiti ničesar. Navedeni predlogi seveda ne znižujejo davčne osnove v tekočem letu, za kakršnekoli večje (potrebne?) investicije pa ste verjetno tudi prepozni. Povejte to vašemu nadobudnemu arhitektu, ki bi moral znati ceniti intelektualno delo (a ga res?), da je potrebno takšne stvari dolgoročno planirati.

Muca - 24.12.2002 - 07:45

Tudi naša država mora od nečesa živeti, zato pa so davki in tako je tudi prav. To kar ste našteli ni nič davčna olajšava razen nepremičnin za katere pa ste najverjetneje prepozni.
Lep pozdrav in obilo uspehov v novem letu ter še lepši praznik Božič.

Juki - 24.12.2002 - 08:52

Kaj pa ce bi Vas arhitekt kupil novo programsko opremo (ARCHICAD 7) ali pa morda posodobil racunalnik ali pa dokupil kaksno opremo za pisarno.