krpan in druščina postani član

Naslov teme: Obrazec DDV-O polje 35 OS

819  23.02.2018 - 14:27h / DDV / Avtor: Poter / 368 / 1

V letu 2016 smo zamenjali računovodski program z novo verzijo. V starem programu mi je vse knjižbe na 04.. vleklo v DDV-O obrazec v polje 35. V novem programu knjižba na konto 04.. ne pomeni avtomatsko, da mi program to izvozi tudi v polje 35 OS v DDV-O obrazcu, v računu moremo posebej označiti z kljukico, da gre za osnovno sredstvo.

Naš vzdrževalec programske opreme nas na to spremembo, da je potrebno to dodatno označiti na računu ni opozoril, sama sem pa tudi dalje delala kot do sedaj, torej knjižila na 04.. in nisem bila pozorna na to, da mi ne prikaže vrednost OS v polju 35,ker program sam kreira DDV-O obrazec in mi ga izvozi.

Sedaj sem pri obračunu DDV-ja opazila, da mi vrednosti OS ne prikaže v polju 35 (v oči mi je padlo, ker je večja vrednost) in sem šla gledati obračune DDV-O za nazaj, in ugotovila, da mi od zamenjave računovodskega programa noben mesec OS ni posebej izkazalo v polju 35! Nabave so seveda ustrezno zapisane v polju 31 pod nabavami blaga, ni pa OS sredstvo izkazano posebej pod 35!

Kaj naj naredim? Večinoma smo nabavljali osnovna sredstva manjše vrednosti (do 500,00 €), nabava kakšnega stroja za vrtanje, en tiskalnik smo kupili vmes. Smo pa v lanskem letu nabavili novo vozilo in še eno osnovno sredstvo, ki ni bilo zajeto v polju 35 (samo v 31).

Kako naj zadevo popravim?  Lahko vse DDV-O obrazce popravim, to ni problem. Ne vem pa kako odreagirajo na fursu. Kakšen pomen ima polje 35 na obrazcu? Smatrajo to za veliko napako, če tega nismo imeli izkazanega?

Najlepša hvala za pomoč!

mimi - 23.02.2018 - 20:21

Pokličite na Furs in jih povprašajte, običajno želijo, da priložite kot pdf prilogo popravljen obračun z obrazložitvijo.