krpan in druščina postani član

Naslov teme: računovodske storitve

453  29.01.2018 - 15:39h / Ostalo / Avtor: orkica** / 191 / 11

Piham od jeze in od besa, kako lahko nekateri, že tako razvrednoten poklic računovodja, še dodatno pokopljejo in pluvajo v lastno skledo. Ne cenijo svojega lastnega poklica. Že tako smo trn v peti marsi komu, nepotrebno breme.

Priznam ne zastopim, kako lahko nekateri vodijo računovodske storive tako pod ceno. Pa sej program nekaj stane, seminarji, papir, registratorji , ... , pa tudi naša plača.

Pa, da se ne bom samo jezila, brez da povem zakaj se jezim.

Stranka odhaja v drugi računovodski servis, za polovico nižjo ceno (250,00€) kot jo imam jaz. Bom kar otkrita.

Imajo trgovino, nekatere artikle pa pošiljajo tudi po pošti.

Moja cena je 500,00 + DDV

Mesečno ima stranka: 6-7 zaposlenih, 30 do 40 prejetih računov od stroškov - ročno knjiženje, 20-30 računov SLO prevzemov,  30-40 računov EU prevzem, prevzeme uvozim, vendar grem čes vsak račun, če je pravilen, EU račune pa moram ročno vnesti še DDV, izdane račune in paragonske račune tudi uvozim, bančne izpiske uvozim, da ne rečem koliko je dela z zapiranjem kupcev, ker so pretežno fizične osebe, plača Micka za Janeza :), pa če je naslov isti še gre, kaj ko velikokrat plača Micka iz Maribora za Janeza iz Ljubljane, dostikrat je tudi, ko plačujejo po predračunu, da znesek ni isti kot potem račun, razlike v centkih.

Ne zaračunavam pa nobenih dodatnih stroškov, kot je papir, registratorji, tudi kašen e-račun jim naredim (2-3 na mesec).

Vložiš toliko truda, ni tako malo dela s tako stranko, razumeš, da se odločijo in grejo drugam, ampak da grejo zato, ker nekdo ponudi smešno nizko ceno, priznam bi pa kar ...., stako ceno sploh ne vem kako pridejo skozi.

Sem se razpisala. Se opravičujem, vendar me take stvari pojezijo.

Kaj pa vi mislite o računovodskih servisih, s tako smešno nizko ceno.

Lepo se imejte, pa čim manj stresno ;)

IO - 29.01.2018 - 15:47

Ni vse v ceni, pomembno je kaj nudite svojemu naročniku računovodskih storitev. Običajno računovodski servisi ponujajo dejansko zgolj knjigovodske storitve in le za odtenek računovodskih storitev. Če naročnikom ne znamo predstaviti in nuditi informacij, ki so za njega koristne in uporabne potem je vsako knjigovodenje brez pomena.

dasa - 29.01.2018 - 16:02

Res je, absolutno je razvrednoteno naše delo. Nalagajo nam pa vsak dan nove naloge: npr.: RDL...

Delamo cele dneve... plače pa nizke

nočko - 29.01.2018 - 21:36

Me pa res zanima kakšne je kvaliteta dela v tem servisu za 250,00 eur ?? Sem imela primer stranke, ki je prišla k meni od drugega servisa. Računali so smešno nizko ceno. Ko pa sem pogledala podatke, pa ima sedaj stranka toliko popravkov preteklih let, da nekaj let ne bo prišla na pozitivno nulo. O tem, da nekaj let ne bo mogla dobit posojila tudi ne bi. Kakšno usklajevanje zalog , kakšna blagajna, kakšno poročanje o potnih nalogih, da se o registru osnovnih sredstev sploh ne pogovarjamo, pa o kupcih o dobaviteljih tudi ne.  V glavnem katastrofa. Je pa res vse skupaj žalostno, ko spremljaš dogajanje v računovodskih servisih.  Kje so sedaj ustrezne inštitucije ??

 

lp

 

lp

 

mimi - 30.01.2018 - 07:26

Žal je tako, da veliko večino strank zanima samo cena in ne opravljena storitev...to so naši velecenjeni podjetniki...je pa tudi res in je tudi na tem portalu očitno, da je kar nekaj podjetnikov, ki so si "sposobni"  sami voditi knjige...dokler se samo ne bomo cenili, nas noben drug ne bo...

nja - 30.01.2018 - 08:11

No, če smo že pri tem. Me pa hudo zanima kakšno imate ceno brez ddv za obračun plače, obračun DDV, kaj računate za "sestavljanje pogodbe" (saj vsi vemo, da 1x narediš, potem pa samo spreminjaš podatke in vmes kakšne člene), poročanja intrastat, VKR, e-račun, ki ga klofaš v UJP aplikacijo (za tistih nekaj strank, ki jih nimamo v sodobnem programu, kjer sta samo dva klika pri že izdanem računu,ker ne želijo zaradi višje cene zaradi programske podpore 5€ mesečno).

p.s. A si kdo štopa čas, ki ga porabi za stranko? Vse kar za neko stranko počneš? 

mimi - 30.01.2018 - 10:13

Mislim da bo drugi servis hitro ceno dvignil, ko bo videl koliko je dela.

Včasih je tudi tako, da stranka zelo skopo predstavi, koliko ima dokumentov in kaj vse je potrebno delati. Mogoče je tudi zato drugi servis ponudil smešno nizko ceno.

Je pa res, da velikokrat servisi znižajo svojo ceno, samo da dobijo stranko, čeprav imajo na koncu z njo več stroškov kot dohodkov.

Močno upam, da bomo nekoč tudi računovodski servisi imeli podobno kot notarji svojo tarifo, pod katero ne boš šel, ali pa nepremičninski agentje (provizijo imajo vsi enako).

mimi* - 30.01.2018 - 12:53

Mogoče bi na tem področju lahko zbornica računovodskih servisov kaj več naredila v tej smeri...Pri njih imam včasih občutek, da so sami sebi v namen... lahko bi se bolj zavzeli za "licence"...delali smo neke izpite za vodenje servisa, pa mi danes nič ne koristi, ker ima servis lahko tudi nekdo, ki tega izpita ni naredil. In tak, ki ne vlaga v izobraževanja, ima lahko tako nizko ceno...

Je mogoče zanimiva ideja, da bi na računu stranki specificirali vse kar smo v tekočem mesecu naredili za njih.. potem bi pa mogoče imeli boljšo predstavo o našem delu...

Tripikice - 30.01.2018 - 14:43

Moje izkušnje so take, da stranke prav nič ne zanimajo naše težave in tegobe, ki jih imamo pri delu. Če naštejem kaj je vse treba - kompliciram. Edino kar jih zanima, je, da nas plačajo čim manj, da plačajo čim manj ddv-ja in davka.

Lp! 

IO - 30.01.2018 - 15:50

KOmentarji kot pričakovano omenjajo zgolj težave zaradi preobilice dela. Pogrešam pa razumevanje dejanskega problema, ki je nudenje kvalitetnih računovodksih informacij za potrebe odločanja direktorjem, lastnikom, poslovodje. Če se prikazuje računovodstvo tako kot ga večina podjetnikov razume kot da je zgolj samo sebi namen potem imajo prav, ker od račun ovodstva nimajo koristi v smislu potrebnih informacij (pravočasnih, točnih, ...). Administriranje za zunanje poročanje  je pač problem, vendar pa ni namenjeno notranjim uporabnikom računovodskih informacij. Da, pravo računovodstvo ima svojo ceno vendar jo mora znati  tudi upravičiti. Jamranje nad naročniki, da hočejo vedno cenejše storitve je to  krivda izvajalca, ker jim ne zna prodati svojih storitev  za pravo ceno. Računovodstvo mora postaviti pravila in roke, ki se jih morajo držati tudi naročniki, če se jih ne pa je stvar ponudnika storitev kako bo reagiral. Kultura podjetnikov se bo tudi spremenila, če bodo v računovodstvu prepoznalitudi  koristi za svoje poslovanje.

F.r.a.n.j.a - 31.01.2018 - 01:59

Spoštovana IO, z vašima komentarjema se strinjam, toda na žalost je to teorija, v praksi se srečujemo v računovodskih servisih s problemi, kot jih navajajo zgoraj. V podjetništvo vstopajo mladi, brez osnovnih znanj, kaj podjetništvo sploh je. Za delo, zaradi katerega so sploh vstopili v dejavnost (s.p., d.o.o.) so usposobljeni, nekaterim pa probleme delajo že osnove- npr. kalkulacija cene...itd. , o knjigovodstvu in računovodstvu  pa nimajo pojma. O cenah se pogovarjajo za "šankom".

 Menim, da  v večini  računovodskih servisov ogromno časa  porabimo tudi za izobraževanje  naročnikov naših storitev, sploh ob prevzemu naročnika . Z nenehnim opozarjanjem o pravočasnosti dostavljanja vseh  listin, ki so potrebne za pravočasne in točne informacije o poslovanju  , opozarjanju o  nepravilnostih, sprotnim obveščanjem o novostih ...itd. pa pri naročnikih pridobimo zaupanje. Potem tudi cena ni več problem.

Lp

 

 

 

ana - 05.02.2018 - 09:49

Ja, res naj bi bilo tako, a žal je realnost drugačna. Za šankom vse informacije in potem v računovodski servis...ako ti rečeš tako pa ne gre, je pa joj.....kaj oni so pa tako naredili pa ni nič narobe. Potem pa slaba volja in potrebnih 10 dni dokazovanja in na koncu  " odpoved in odhod v servis, ki ne komplicira" Problem je, da servisi ne držijo strokovnosti......kje je kdo, ki bi rekel bobu bob. Eni imajo veliko korajže za svojo korist, pa še uspe jim.....................