krpan in druščina postani član

Naslov teme: Škart blago

33  04.01.2018 - 12:50h / DDV / Avtor: Miška / 163 / 2

Pozdravljeni forumaši! Morda je kdo imel podobno situacijo in lahko svetuje? Lepo prosim.

SI nam je po plačilu avansa dostavil 15% škart blaga od celotne dobave USB-jev (kar smo ugotovili šele naknadno zaradi skrite napake v blagu). Blago smo mu reklamirali, zahtevali odpravo napake. Napake ni odpravil, kupnine ni vrnil, še več, zaplenil nam je reklamirano blago in ga dal naprej. Ni pripravljen komunicirat z nami. Če ga gremo tožit, vrednost postopka presega vrednost blaga. Ali je strošek te poslovne škode sploh DDPO priznan? Kaj naj storim z DDV-jem za manjkajoče škart blago -  vzamem Pravilnik o odpisu za našo panogo oz. po principu: tržna cena pokvarjenih USB-jev je 0,00 torej DDV je 0,00?

Martin Krpan - 04.01.2018 - 16:21

Miška, na vaš zapis sploh nimam komentarja. Reklamirali ste blago, plačali blago in potem vam je dobavitelj ... blago zaplenil?! :)

 

Stvar je zrela (vsaj) za tržno inšpekcijo. In dobrega odvetnika. Jaz bi na podlagi reklamacijskega zapisnika in dokazila, da ste mu blago vrnili, izdal bremepis in ga dal v tožbo - izvršbo. Seveda v tem primeru nikakor ne moremo govoriti o (ne)dovoljenem manjku, kalu, razsipu itd., vsekakor pa ste za vrnjeno blago dolžni izvesti popravek odbitka DDV.

 

To je sicer dolga in mučna pot, a edina prava in korektna pot.

 

P.S. še malo EPP-ja :) - http://www.superdavki.com/account/register/subscribe

Miška - 04.01.2018 - 16:47

Hvala za nasvet, Martin Krpan. Tudi sami ne bi verjeli, če ne bi izkusili na lastni koži. Smo le majhna riba in tale SI je generalni uvoznik določenih USB-jev v SLO ... 

Sicer pa mi naročnina pri vas kmalu poteče ... se oglasim :)