krpan in druščina postani član

Naslov teme: Nesreča s službenim vozilom izven delovnega časa

4083  18.12.2017 - 21:50h / Ostalo / Avtor: KP / 208 / 3

Ali je mogoče že kdo imel podoben primer in sicer..zaposleni je povzročil s službenim vozilom prometno nesrečo (zaposleni je bil kriv). Nesreča je bila povzročena izven delovnega časa.

Zaposleni se je z direktorjem dogovoril, da bo vrnil škodo za razbito vozilo podjetju. Kako naj ravnamo oziroma kakšne listine potrebujemo?

Bi bilo dovolj da se naredi pisni dogovor med zaposlenim in podjetjem za določen znesek in da zaposleni vrača mesečno dogovorjeni obrok podjetju..kot kaj to knjižiti?

hvala za pomoč

tina - 19.12.2017 - 05:38

Vse lepo in prav. Kaj pa uporaba službenega vozila v zasebne namene ? Stre pomislili na to, da bi morali obračunavati boniteto ?

Zaradi tega nikar ne pišite, da je bila nesreča povzročena izven delovnega časa. Sklicujte se raje na to, da je zaposleni povzročitelj nesreče ( dokazila)

žabca - 19.12.2017 - 06:27

Vse stroške,ki bodo nastali s popravilom knjižite na terjatveni konto,potem pa ga zmanjšujte z odplačilom.

KP - 19.12.2017 - 11:27

Tina, seveda smo pomislili na boniteto. Mi smo zunanje računovodstvo in kolikor smo bili seznanjeni, zaposleni uporabljajo vozila samo za službeno pot. Lahko mu obračunamo boniteto za tiste ure, ko je uporabil vozilo in ga pil v gostilni ;)

Zadevo moramo rešiti, delavec je pripravljen povrniti škodo, saj se zaveda svoje krivde.

Žabca, karamboliran avto je podjetje prodalo. Zaposleni pa bi rad nakazal denar podjetju...lahko ustvarim terjatev na podlagi policijskega zapisnika kaj pa na drugo stran?