krpan in druščina postani član

Naslov teme: Je to tristranski posel

4041  14.12.2017 - 18:39h / DDV / Avtor: tatjana / 214 / 1

Smo slo ID zavezanec, ki smo na Češko,   za Avstrijskega partnerja z id številko ,dobavili blago. Blago je šlo od nas direktno na Češko, račun pa bo šel  v AT k našemu naročniku. Ali se na računu sklic. na 1.odst.46.člena? Ga evidentiramo  v DDVO polje 12- dobave v EU in v rekapitulacijskem  poročilu A3- dobave blaga, ali se morebiti moramo sklicevati na kak drug člen in prikazati posel kot tristranski  - rekapitulacijsko poročilo A5. Prvič se srečujemo s takšnim primerom in bi nam bil vsak vaš nasvet dobrodošel. Hvala že vnaprej.

Uredništvo - 15.12.2017 - 07:33

Nasvet - berite 27. člen PZDDV:


27. clen
(Tristranski posli)
Tristranski posli so verižni posli, v katerih sodelujejo trije davcni zavezanci, identificirani za namene DDV, vsak v svoji državi clanici. Davcni zavezanec – dobavitelj blaga iz ene države clanice izda racun za dobavo blaga znotraj Unije davcnemu zavezancu – pridobitelju blaga v drugi državi clanici za blago, ki se
neposredno odpošlje oziroma odpelje davcnemu zavezancu – prejemniku blaga v tretjo državo clanico.

Sklicujete se na 46. člen ZDDV-1 - vpis v DDV-O v polje 12 in RP-O - berite navodila k izpolnjevanju: A3 izpolni prvi v verigi; A5 pa v primeru, da ste drugi v verigi.

Priporočamo pa tudi www.DoberRacunovodja.si, kjer imate te primere (vpisovanje v DDV-O in RP-O) zelo enostavno in pregledno zapisane:

http://www.doberracunovodja.si/category/4

Po davčni avtocesti pa samo z znanjem ... in vinjeto za nove člane:

http://www.superdavki.com/account/register/subscribe