krpan in druščina postani član

Naslov teme: s.p. - obračun prispevkov- pomoč!!

5277  17.12.2002 - 11:17h / Ostalo / Avtor: Pika / 76 / 4

Povejte mi kaj narediti: nimam oddanih obračunov prispevkov za s.p. za nekaj mesecev- nisem mogla plačati prispevkov, pa sem se še temu izogibala. Ali na dursu sami obračunavajo prispevke, če ne daš obračuna (kot včasih) ali na osnovi oddanega obračuna. kaj naj naredim, da bom čim bolje prišla čez to!!! Hvala vnaprej za nasvete!

vesna - 17.12.2002 - 12:29

So vas kar sami bremenili in računali zamudne obresti. Kar pogumno pojdite na durs in uskladite dolg in ga začnite odplačevati, da ne bo še večjih likvidnostnih zapletov.

Pika - 17.12.2002 - 13:59

Hvala Vesna! lp

Matjaž K - 17.12.2002 - 19:34

Poslušajte Vesno.

Prispevki zasebnika/zasebnice v vsakem primeru zapadejo 15 v mesecu. Če ne obračunate in ne oddate ne boste nič prihranili. Pri poslovanje ne velja načelo denarnega toka (plačila) temveč načelo nastanka poslovnega dogodka (prejet/izdan račun, oddan obračun), kako dobiti plačne svoje terjatve oz plačati svoje obveznosti pa je stvar vede, ki se ji reče finance.

Upajte, da se kakšen referent ne bo spomnil, da bi vas kaznoval po Zakonu o prispevkih za socialno varnost (sankcionira se tudi neobračunavanje prispevkov). Tam so kazni uh-visoke.

LP

katarina - 17.12.2002 - 20:49

Kar pogumno! Takoj naredite obračun prispevkov in jih čimprej oddajte za DURS ne glede na plačilo - še letos!!! Obračunali so vam jih sicer res (seveda kot pravi kolega z obrestmi vred) vendar, če dobite inšpekcijo, morate imeti vso dokumentacijo.Morda na žig datuma oddaje ne bodo niti pozorni. Sicer pa tudi ne vem na osnovi česa si boste sicer knjižili in v zaključnem računu prikazali stroške za zavezanca. Še bolj kot oddaja dokumentacije vas bi moralo po mojem mnenju skrbeti to, da niste zdravstveno zavarovani. Zato čimprej nad vaš finančni problem.
Vso srečo!