krpan in druščina postani član

Naslov teme: sprememba ZDoh še letos?

5261  16.12.2002 - 20:51h / Dohodnina / Avtor: pesimist / 65 / 3

Kako kaže s spremembo zakona o dohodnini še v tem letu? Ali je Puckov predlog še aktualen? Glede na odločbo Ustavnega sodišča glede olajšav za otroke in glede na zadnje spremembe ZDDPO bi bilo moč pričakovati spremembe še v tem letu. Ali imate kakšne konkretne informacije, če se v parlamentu letos še kaj kuha?

tika - 17.12.2002 - 06:48

Informacije so, samo so po naših izkušnjah nezanesljive. Imeli smo informacijo, da je sprememba Zakona o davku iz dobička pravnih oseb zavrenjena, pa je kljub temu sprejeta in objavljena v UL 108. Prav tako smo imeli informacijo, da je šel ZDoH v obravnavo in da je bil zavrnjen.Moj vir je navajal zelo siguren vir iz parlamenta, pa se je izkazalo, da ne drži. Torej, ker nam napovedujejo, da sta ZDDPO in ZDoh povezana, morda lahko pričakujemo še kakšno porcijo ! Še drugi vir mi pravi da ne, a sedaj nič več ne verjamem....

Računovodja - 17.12.2002 - 12:03

Novela ZDoh letos zagotovo ne bo sprejeta, čeprav so si predstavniki MF tega zelo želeli. Tako bomo morali na uresničitev odločitev Ustavnega sodišča počakati vsaj še eno leto in upajmo, da bo drugo leto dejansko sprejet sistemski ZDoh. Za novelo ZDDPO pa se je že kar nekaj časa vedelo, da bo sprejeta tako da tale vaš vir očitno ni preveč zanesljiv.

LP.

Robin Hood - 18.12.2002 - 07:47

Meni se zdi, da komaj spremljam novosti (DDV, novi SRS, ZDDPO...) in se s tem, kaj še bodo skuhali, ne ubadam. Če vas skrbi prejem novega ZDoh, potem vam bo treba malo več tekočega dela dati.