krpan in druščina postani član

Naslov teme: Odbitek DDV

2921  30.08.2017 - 17:12h / DDV / Avtor: ŽigaT / 185 / 2

Prosim vas za potrditev ali si pravilno razlagam določilo točke a 2. odstavka 63. člena ZDDV-1, da imam pravico do odbitka vstopnega DDV.

Opravljanje storitev na nepremičnini v tretji državi (po 27. členu ni slovenskega davka, obveznost za davek imam v tretji državi), nakup materiala za opravljanje teh storitev je v Sloveniji, na podlagi gornje določbe imam pravico do odbitka slovenskega davka. Bo to držalo? Ali to pomeni ugotavljanje odbitnega deleža?

Kaj pa če je celoten promet podjetja ustvarjen po 27. členu, da ni obdavčljivih transakcij v Sloveniji? Gornja določba še vedno velja? Ta promet ne gre v evidence DDV, a se sploh kam poroča?

Ali imam kakšne davčne obveznosti v Sloveniji ko ta material zapusti Slovenijo (gre na gradbišče v tretjo državo)? To mora verjetno preko carine, če gre material iz mojega skladišča: ali moram kam posebej poročati? 

Uredništvo - 31.08.2017 - 09:53

ŽigaT, vi pa zažigate s vprašanji :)


Določba a) točke drugega odstavka 63. člena ZDDV-1 še vedno velja in vam (kot pravilno ugotavljate) omogoča odbitek DDV pri nabavi blaga in storitve, ki jih boste uporabili za transakcije, katerih kraj se opredeli ozemlje zunaj Slovenije (tudi če je celotna transakcija opravljena izven Slovenije). Ni nobenega ugotavljanja odbitnega deleža zaradi tega. V kolikor se kraj opravljanja storitev opredeli ozemlje druge države skladno s 27. členom ZDDV-1, slednje ne vpisujete v slovenski obračun DDV.


Za ostale informacije pa je tukaj prava davčna rešitev:

http://www.superdavki.com/home

Vabljeni pa tudi na pravo Davčno Ruleto 2017/2018:

http://www.superdavki.com/article/15135/ref_cat/16

ŽigaT - 31.08.2017 - 12:09

hvala, se vidimo na davčni ruleti, pa da vidimo kje se bo ustavila kroglica, čeprav tole z davki velikokrat izgleda bolj kot ruska ruleta