krpan in druščina postani član

Naslov teme: Kje lahko normirani s.p. izda davčno potrjen račun ali kako rešiti ?

2337  15.06.2017 - 12:38h / Ostalo / Avtor: Mat / 338 / 4

Zanima me, opravljam negotovinsko dejavnost na popoldanskem s.p. ju oddajanje lastnih nepremičnin.

Bi me pa zanimalo še za prodajo enega artikla, ki bi ga lahko občasno, morda 15 x na leto prodaj , vrednost okoli 50 eur na artikel.   Načeloma gre za osebno prodajo, jaz pa gotovine ne smem sprejeti.  Torej kako najlažje rešiti, ker tega je res malo, nisem ddv zavezanec.   Ali lahko zahtevam knjigo vezanih računov, so lahko v tem primeru, moji negotovinski računi za oddajo številčeni drugačem kot ti gotovinski, ali je kaka druga možnost na internetu ta račun izdati, ker ravno v davčno blagajno klasično za potrjevanje ne bi šel, ker je preveč stroškov za tako mali obseg ?   Je še kaj legalnih opcij, ker ne bi rad goljufal in vzel gotovino, potem si jo pa polagal na trr v imenu kupca, to mi ni, pa tudi kupci pričakujejo davčno potrjen ali vezana knjiga račun.   Torej kaj je najbolje ? 

 

nja - 15.06.2017 - 13:14

Zaenkrat je še opcija VKR, ki jo pred uporabo potrdite, prijavite prek e-davkov, napopate potrdilo na platnico, vnesete račune prek mini davčne blagajne, v roku 10 delovnih dni od izdaje računa.

Mat - 16.06.2017 - 12:38

Kako preko mini davčne blagajne, je kak link, je to na Furs straneh ali ??? 

Za VKR mi je pa jasno ta ata prvi del , ta drugi pa ne.

Simbi - 16.06.2017 - 16:15

V spletni brskalnik odtipkajte miniblagajna ali pa poiščite na spletnih straneh FURSa. Že na njihovi vstopni strani imate ikono davčne blagajne, tudi inf. v zvezi z VKR boste našli tam

as - 27.01.2020 - 07:05

Pozdravljeni,

na zgornje vprašanje še mene nekaj zanima - ista situacija kot "Mat", mini blagajno že imam, vendar ne vem ali pri izdaji računa dam davek oproščeno ali mora biti 22%. Sem normiran popold. sp, gre pa za oddajanje nepremičnin kot turistični obrat.

hvala