krpan in druščina postani član

Naslov teme: Službeno osebno vozilo

4357  01.12.2016 - 14:31h / Drugi davki in takse / Avtor: zlatka / 106 / 2

Ker imamo delavko komercialistko že dalj časa na bolniški smo ji začasno "vzeli" tudi osebno službeno vozilo. Njeno delo je do prihoda prevzela zunanja sodelavka (ima svoje podjetje). Zanima me kako je v tem primeru:

a.) z obračunom bonitete naše delavke, ki je na bolniški

b.) kako obravnavam uporabo avta s strani zunanje sodelavke, moram z njo skleniti kakšno pogodbo, dajatve. Šefi zastopajo stališče, da ji raje predajo vozilo, ki stoji, kakor pa, da se vozi s svojim.   

Hvala vsem

davekaj - 01.12.2016 - 14:37

a) delavka ki je na bolniški nima v uporabi, nima na razpolago službenega vozila (ker ste sprejeli skep o preklicu pooblastila za uporabo tega) in zato ji ne obračunavate bonitete

b) z zunanjo sodelavko bi sklenila pogodbo o najemu vašega sl. vozila, za kar ji mesečno izdajate fakturo, ona svojo vam za toliko dvigne in skompenzirate ali pa sklenete takšno pogodbo o medsebojnem sodelovanju, ki vključuje uporabo vašega avtomobila pri opravljanju dogovorjenih del. pazite na tist Fursov detajl prikritega delovnega razmerja

00 - 01.12.2016 - 17:37

b) 

Ne vem, kako bi lahko prisilili zunanjo sodelavko, ki ima zagotovo pogodbeno odobreno rabo svojega avta (KM), da vzame v najem vaš avto - če ne bi hotela?