krpan in druščina postani član

Naslov teme: ocena dela v računovodstvu

2169  05.05.2016 - 15:20h / Ostalo / Avtor: jožica / 169 / 18

Lepo bi prosila za realno oceno opravljenega dela v računovodstvu.  Stranka je DDV zavezanec. Mesečno se opravi obračun prispevkov za zasebnika  ter obračun plač za dve osebi. Opravi se 414 knjižb , Vodi se materialno knjigovodstvo ter osnovna sredstva. Medletni obračuni za banko za zagotavljenje limita. (minimalno enkrat letno., ter vsa potrebna poročila.Računovodski servis izda tu e - račune za proračunske uporabnike. ( od tri do pet letno-okvirno)   Upam na realne cene.

             

F.r.a.n.j.a - 05.05.2016 - 15:34

Cca 300€ (brez DDV),verjetno pa pretiravam glede na cene na trgu.Odvisno tudi kakšno materialno se vodi.

Letna poročila in davčni obračun posebej ,ostala dela ,ki ste jih napisala v okviru cene.

Lp

jožica - 05.05.2016 - 15:48

Hvala Franja. Bo kar držalo. Mi smo ceno 350 eu postavili pred sedemnajstimi leti in jo nismo spreminjali. Sedaj pa stranka dobiva cenejše ponudbe in nas seveda sprašuje, če je to naša zadnja cena. Pritisk na stranko je zelo velik. Mi pa ne mislimo popustiti, ker je še ogromno dela kateri ni ovrednoten. Npr. računi kot solata, manjkajo računi. Iskanje po trr, osebna plačila brez razlage in itd. Vedno smo na razpolago in v vseh letih ni bila niti ena težava z Fursom ali kje drugje.

Matjaž K - 05.05.2016 - 18:15

Se kar strinjam

Če se vodi tudi materialno knjigovodstvo je že 300 brez DDV mesečno spodnji "limit"; LP + DO pa "itak" posebej

Leo - 05.05.2016 - 22:02

Ima kdo kakšno idejo kako se v računovodstvu znebiti ne-lojalne konkurence, ki nenormalno zbija cene.
Konec koncev trg naredi svoje a to stranke ugotovijo, ko je že prepozno.

tina - 06.05.2016 - 05:27

Vaša cena bi bila lahko celo višja - tudi 400 EUR + LP in obračun DDPO

Sasa123 - 06.05.2016 - 05:27

leo, nelojalno konkurenco nam delajo "kvazi" racunovodje. Dela doma, v prostem casu, za domacim racunalnikom in internetu, ki ga itak ima. Prispevke mu placa delodajalec, na izobrazevanja ne hodi, nima poslovnih prostorov in najemnine ter seveda zaposlenih. Po vsej verjetnosti za svoje delo ne izda racun, da o zavarovanju odgovornosti niti ne govorimo. Takim ne bomo mogli nikoli konkurirat, mi - ki nam vse to predstavlja velik strosek. 

V Italiji so to lepo resili - bilanco ti mora narediti certificiran racunovodja. In je volk sit in koza cela - podjetniki dobijo prave bilance in drzava svoje. 

Tu ne razumem kaksni lobiji stojijo zadaj ... Furs vidi, kdo odda bilanco in bi iz pisarne lahko to delo na crno kontrolirali, po drugi strani pa branjevkam na trzici gledajo pod prste, ce so izdale racun za eno solato.... Za ne verjet! 

aar - 06.05.2016 - 07:33

Cena je popolnoma realna, če  pa upoštevamo, da se vodi še materialno knjigovodstvo pa je prej nizka kot visoka. Ko bi le vsi razmišljali tako in svoje delo pošteno ovrednotili.

lev - 06.05.2016 - 10:33

Se strinjamo z aar. Tudi po naši oceni je cena realna oziroma bi se lahko gibala tudi okrog 400€ + DDV + letna poročila. Odvisno od količine materialnega knjigovodstva in ostalih usklajevanj.

Tudi nam se kdaj zgodi, da kdo zaradi 10% razlike pri ceni stopi h konkurentom. Pa čeprav je imel 10 let vodeno računovodstvo pri nas brez kakršnihkoli težav.  težko rečemo, da gre za nelojalno konkurenco, ki dela na črno....poslujejo z odprtim podjetjem določajo pa dumpinške cene za pridobitev stranke. Stanke kmalu ugotovijo, da plačujejo 20% več + imajo en kup težav pri poslovanju in v samem računovodstvu. A po toči zvoniti je prepozno.

Eva - 06.05.2016 - 13:02

Bi pa povedala, da cene ne zbijajo samo "kvazi" računovodje, ampak tudi "večji in spoštovani" računovodski servisi. Od njih dobivajo ponudbo tudi za pol ceneje,pa vsi vemo, da si pri računovodstvu ne moremo ravno delati ogromne marže.

aar - 06.05.2016 - 13:56

Ja, tudi VIZIJA nam kar pošteno zbija ceno. Jaz sama ne verjamem, da lahko delajo za tako nizko plačilo.

valat - 06.05.2016 - 14:00

Kr verjemite. Delajo, delajo - ampak kako je pa že druga muzika.

 

Lep pozdrav!

ikra - 06.05.2016 - 14:17

ja, res je, zaradi takšnih moramo vsi zniževati cene, če hočemo preživeti

Sabina V - 06.05.2016 - 14:44

Dostikrat je težava tudi v tem da podjetja enostavno ne vejo koliko je dela in kakšna je realna cena. In seveda če dobijo cenejšo ponudbo se odzovejo. Saj to jih je za razumet.

Ne razumem pa tega da se računovodska tarfa ne more javno objavit. To bi bila ena izmed usmeritev kakšna je vrednost. Res je da stranka še vedno ne dobi predstave ali bo najela dobrega ali malo manj dobrega računovodjo vendar stalne stranke pa bodo manj letale k konkurenci, ki pridobiva nove stranke samo z dampinškim cenami.

 

Sama imam sicer popoldanski s.p. Sem zaposlena v računovodstvu imam sem preizkušeni računovodja tako da daleč od tega da bi delala kar nekaj po frizersko. Je res da bi si lahko privoščila nižje cene, saj so moji stroški tudi nižji, ampak se jih ne ker ne mislim zbijati vrednost računovodjem. Dam popust kakšnemu ki šele odpira, ali pa kakšnemu društvu, če pa me kontaktira potencialna stranka ki menja računovodstvo me pa prvo zanima zakaj ga manja. In če je razlog cena ji kar rečem da se naj raje pogovarja z zdrajšnim računovodjem. Ne vidim pomena da nakdo manje za 10% razlike v ceni če je zadovoljen z uslugo.

sara - 06.05.2016 - 17:12

res imajo nekateri smešno nizke cene, vendar jaz pravim, da če kdo želi naj jih kar vzame, ker za to ceno tudi naredijo ( pa četudi se stroški knjižijo med prihodke), kot mi je dejala ena komitentka, katera se je tudi sama spoznala na knjiženje in je sama ugotovila, da to pa tako ne gre.

CECA - 09.05.2016 - 07:54

Spoštovani kolegi, strinjam se, da nam  nelojalna konkurenca zbija cene. Deset let sem  imela

dopolnilno dejavnost, vendar cene nikoli nesem zbijala. Doživela sem, da je prišla stranka in me prosila,

da želi pridet v naš računovodski servis.  Obrazložila je, da že sedemnajst let razmišlja o tem, na vprašanje za kaj zapušča trenutni servis mi je ogovorila: Ni mi  oddala Bilance. Na vprašanje za kaj ni oddala bilance je ogovorila: Dolžan sem ji za tri leta, sedaj imam denar in bi vam prišel. Odgovorila sem: Vrnite se svojem računovodji poplačajte svoje obveznosti in se dogovorite za naprej. Za poslovno sodelovanje se nisem dogovorila. Računovodski servis imamo 26 let in korekten  odnos do vse svojih kolegov.  

tina - 09.05.2016 - 12:43

Kot pravi aar, tudi pri nas smo imeli takšno izkušnjo. Ko smo oddali dokumente, mi je njihova "računovodkinja" ob prevzemu dejala, : pol leta s tako ceno, potem gremo pa na dejanski obseg... in pa, ko je videla po priloženih dopisih : "Kaj, vi se takole ukvarjate s strankami !? mi se prav gotovo ne bomo..."

Pa drugi servis : delajo na normo (knjiženje), ne poglabljajo se v posamezne stranke, nič ne komunicirajo z njimi, nič se z njimi ne ukvarjamo. In bilo je hudo (s strani šefice) ko je morala odgovarjati na, za njo, brezvezna vprašanja stranke..... 

slavist - 10.05.2016 - 15:38

Slovenščina v javni rabi?!

vili - 10.05.2016 - 19:55

Slavist,

pomenki na forumih so glih taki koker tisti za šankom - glavn, de se zastopmo..,.