krpan in druščina postani član

Naslov teme: Boniteta za avto

737  06.10.2000 - 10:00h / Ostalo / Avtor: Barbara / 79 / 4

Zanima me, če ima kdo od sodelujočih kakšne izkušnje z obdavčitvijo bonitet za uporabo službenega avta v zasebne namene. Govori se, da imajo nekatera večja podjetja to rešeno s poslovnim najemom vozil (ki jih potem dajo delavcu v uporabo) in da boniteto obračunavajo le od določenega zneska najemnine, recimo 20%. Ne vem sicer od kje jim to, vendar sem o taki rešitvi slišala že kar pogosto.

MARTIN KRPAN - 06.10.2000 - 10:24

Res bi bila celo možna varianta, da podjetje zaračuna uporabniku vozila najemnino, za kar mu izstavi račun. Je celo varianta, da se boniteta obračuna samo v mesecih, ko ga uporabnik uporablja v zasebne namene, čeprav je varianta z računom "bolj čista". Ne pa pozabit tržno ceno najema (primerljive cene rent a car itd.). Variant je "ogromno", vprašanje je reakcij brdavsov, ki jim inovatvni posegi niso kaj nič všeč, čeprav za to obstoji zakonska podlaga.
Vsekakor pa je ena najslabših variant, ki jo nekateri širijo, da če pri tuji hiši najameš avto, ni potrebno obračunati bonitete in lahko celo (tako pravijo, jaz vsekakor ne) odbijaš vstopni DDV od takšnega najema za osebni avto.

Miklavž - 06.10.2000 - 10:42

Če je vozilo v lasti družbe oziroma ga ima držba v najemu, možnosti za izogibanje boniteti (upoštevaj tudi tisto od Krpana) - če se vozilo uporablja tudi v zasebne namene NI oziorma so vse nelegalne oziroma zelo drage - za uporabnika vozila. Tako, da je pogosto plačevati davke in prispevke od bonitete ceneje.

Eno možnost sicer poznamo! Za več pisi na miklavz@post.com!

Dursovka - 06.10.2000 - 12:02

Absolutno se strinjam z Miklavžem.

Miklavž, a na ta mejl pa lahko pišemo želje za darila???

STRUPEK - 06.10.2000 - 12:32

Kje je zdaj ta moja flaška s strupom, da malce posipam dursovko. Prah se naj nazaj spremeni v prah. Iššš, iššš.